Witam ponownie

Jak uzyskac obywatelstwo jakie sa do tego przesłanki to ja wiem doskonale (POGODNIAK) Obywatelstwo chce nabyc na podstawie dokumentow przodkow od strony mojego ojca. ( moj dziadek i jego cala rodzina matka ojciec rodzenstwo (od strony mojego ojca) posiadali DVL 2)
Dziękuje( PAUL)! z inf ktore posiadam, a troche posiadam przez te lata starań

jest tak jak mowi PAUL, BVA zrobila swoje, kilka lat procedura trwała, ja nie dostarczałam im dokumentow bo jak wspomnialam wczesniej po prostu ich nie poisiadałam. Cyrki w archiwum , zagineły dokumenty traf chciał że akurat na mnie to trafiło, w domu nic "solidnego" nie było. A jak wiadomo BVA nie interesują " nasze" ckliwe historie i jakies bylejakie dokumenty o rzekomych przodkach i ich niemieckich korzeniach. Twarde dowody i postaci dokumentow i tyle. Ja BVA nie dostarczylam tego bo nie miałam, sami ku mojemu zaskoczeniu zrobili wiele , bo szukali na własną ręke, co jest rzadkościa. Nic sie nie znalazło, więc sprawa zakonczona. Rozumiem. Nie mam pretensji

NO ALE .... w koncu sie odnalazły dokumenty w archiwum ! i sprawa dlatego dla mnie się zaczyna na nowo kręcić

...
PAUL z archiwum sprawy już zakonczyłam, wydali kserokopie oczywiscie bez uwierzytelnienia bo tego uwierzytelnienia jak wiadomo archiwa panstwowe odnośnie DVL nie wydają, koniec kropka. Wydają uwierzytelnienie do karty meldunkowej ale to mało istotny w rzeczywistości dokumrent.
CO ZAMIERZAM: chce skontaktować ponownie z Panią z BVA z która koresponduje i ktora prowadzi moją sprawe, przesłać kserokopie ktore uzyskałam w archiwum + napisać list "wyjasniajacy" ze przepraszam ze tak to długo trwało blebleble ze w archiwum zagineły dokumenty sie w koncu odnalazły, ze to nie moja wina , ze archiwum wydaje jedynie kserokopie bez uwierzytelnia ( o czym przeciez wiedza w BVA) i prosba i pytanie do Pani z BVA prowadzącej moja sprawe o zapoznanie z nowymi dokumentami i odpowiedz co dalej robic.... NIC INNEGO MI NIE PRZYCHODZI DO GŁOWY