T
tof85
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 212
Odniosę się do wcześniejszego postu:
Data orzeczenia 2013-05-08 orzeczenie nieprawomocne
Kiedy orzeczenie stanie się prawomocne?
Nie wiem czy chce z wodzem walczyć, bo może bez walki mi potwierdzi te kopie.
Wydaje mi się rozsądny, mógł na początku naszej korespondencji, mnie olać i powiedzieć, że nic nie ma, w życiu bym się nie domyślił, że w Poznaniu będą jakieś dokumenty, jeśli Kępno podchodziło pod Kalisz [po wojnie] oraz Łódz [miedzy 1939/1945]. Pewnie tam bym skupił moją uwagę. I tam z pełną zaciętością doszukiwał się papierów.
Tak więc, "wódz" okazał się dobry (znalazł mi - nie za darmo - 300 zł z szukaniem,poszły, ale i tak warto było - piękna lekcja historii), wszystkie DVL dla wszystkich członków rodziny - oraz postępowania, teraz dokładnie wiem kto jaką miał kategorię, jaki urzędnik SS decydował, kto był w komisji.. np. w jednej z decyzji w sprawie, decydował o 2 kategorii DVL, Regierungspräsident, beauftragter der Gauleitung, Friedrich Uebelhoer - Probably Lodz, Poland, Arthur Greiser meeting Friedrich Uebelhoer. - Yad Vashem Photo Archive - tutaj na zdjęciu z Reichsstatthalter Gauleiter'em Kraju Warty Arthur'em Karl Greiser'em). Tak więc, wiem że "Wódz" mógłby mi tego nie pokazywać nawet w kopiach. Ten sam "wódz", odtajnił przecież dokumenty w sprawie Angeli Merkel i jej polskiego pochodzenia.
Na walkę w sądzie zdecyduję się dopiero, gdy wszystkie inne opcje, prośby, próby się zakończą oraz co najważniejsze jeśli twój wyrok będzie prawomocny i będę mógł się do niego odnieść.
paul.zaenger1976 napisał:Sprawa wygląda tak: wygrałem w wojewódzkim sądzie administracyjnym w Warszawie sprawę o wierzytelne kopie dokumentów i zaświadczenie. Spór z Naczelnym Dyrektorem trwał bardzo długo. Ale się udało. Czekam tylko na uprawomocnienie wyroku i działam dalej. Oto sentencja wyroku: http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/4983C2DD56
Data orzeczenia 2013-05-08 orzeczenie nieprawomocne
Kiedy orzeczenie stanie się prawomocne?
paul.zaenger1976 napisał:@tof85
Napisz nazwę tej "wiochy" tj. miejscowości w której zamieszkiwał przodek. Powiem tak: Akta wiochy mogą być bardziej bogatsze w informacje wojenne niż akta jakieś największej miejskiej dziury
Z Twoich postów wyczytałem, że masz niemieckie dokumenty pod "łapą" Naczelnego Wodza Archiwów Państwowych, a on odgórnym nakazem nie zezwala na wydanie tych dokumentów jako wierzytelne kopie (poświadczone urzędowo). Czas najwyższy założyć rękawice bokserskie i zmierzyć się w pojedynku z Naczelnym Wodzem AP. Na wzmocnienie Twoich sił mogę podać, że pojedynki, a nawet totalne wojny z Nacz. Wodzem można wygrać. Ja ostatnio z nim wygrałem w 6 rundzie przez techniczny nokaut!![]()
Nie wiem czy chce z wodzem walczyć, bo może bez walki mi potwierdzi te kopie.
Wydaje mi się rozsądny, mógł na początku naszej korespondencji, mnie olać i powiedzieć, że nic nie ma, w życiu bym się nie domyślił, że w Poznaniu będą jakieś dokumenty, jeśli Kępno podchodziło pod Kalisz [po wojnie] oraz Łódz [miedzy 1939/1945]. Pewnie tam bym skupił moją uwagę. I tam z pełną zaciętością doszukiwał się papierów.
Tak więc, "wódz" okazał się dobry (znalazł mi - nie za darmo - 300 zł z szukaniem,poszły, ale i tak warto było - piękna lekcja historii), wszystkie DVL dla wszystkich członków rodziny - oraz postępowania, teraz dokładnie wiem kto jaką miał kategorię, jaki urzędnik SS decydował, kto był w komisji.. np. w jednej z decyzji w sprawie, decydował o 2 kategorii DVL, Regierungspräsident, beauftragter der Gauleitung, Friedrich Uebelhoer - Probably Lodz, Poland, Arthur Greiser meeting Friedrich Uebelhoer. - Yad Vashem Photo Archive - tutaj na zdjęciu z Reichsstatthalter Gauleiter'em Kraju Warty Arthur'em Karl Greiser'em). Tak więc, wiem że "Wódz" mógłby mi tego nie pokazywać nawet w kopiach. Ten sam "wódz", odtajnił przecież dokumenty w sprawie Angeli Merkel i jej polskiego pochodzenia.
Na walkę w sądzie zdecyduję się dopiero, gdy wszystkie inne opcje, prośby, próby się zakończą oraz co najważniejsze jeśli twój wyrok będzie prawomocny i będę mógł się do niego odnieść.