ochrona matki z dziecimi

• Autor wątku Autor wątku misiu823
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misiu823

Użytkownik
Odpowiedzi
41
dzien dobry. mam pytanie : pisalem o mojej przyjaciulce ktora miala problemy z facetem w niemczech ( 2 corki (starsza 4 latka a mlodsza nie cale 2 lata ) i ona ) w konicu poszla do domu samotnej matki zglosila to do jugendamtu i skierowali ja do osrodka odalonego o 180 km od miejsca zamieszkania ) wszystko bylo w pozadku do niedawna ( poprostu nikt nie wiedzial gdzie dokladnie jest) szuka tam mieszkania ale nie jest latwo ) problem polega na tym ze ojciec dzieci zalozyyl sprawe o widzienie dzieci ( minelo 6 miesiecy ) ok. sad przyznal mu 1 h tygodniowo na skypie i widzenia z dziecmi do ustalenia w jugendamcie i w poziniejszym okresie 2 razy po dniu (8h ) bedzie mosiala wozic dzieci do niego ( jak w jg uznaja ze dzieci sa gotowe )!! tu wszystko wygloda normalnie oprocz tego ze ona boji sie go panicznie! od sprawy wydzwania do niej mowi ze wie gdzie jest i praktycznie ja straszy do tego stopnia ze est zestresowana i boji sie bardziej niz wtedy ( nawet zna uklad domu i wie gdzie sa pokoje ) w domu mowia zeby nic z tym nie robila ze to normalne !!opiekun z jugendamtu nie odbiera telefonu ( a w miedzy czasie namieszal dzwoniac do jugendamtu i powiedzial ze dogadaj sie z matka i bez jg ustalili widzenia a matce powiedzial ze jg kazal mi sie samemu dogadac ) ale ja poprosilem aby to sprawdzila i wyszlo ze to on namieszal i zadnych konsekwencji nieponiusl ! zglosila to na policji ze ja straszy i odgraza sie ze wie gdzie jest i ze wydzwania poza wyznaczonym czasem kazali czekac i dzwonic jak spotka go w miescie i tyle ! czy w takiej sytacji dobrym rozwiazaniem jest pojscie na prokurature i to zglosic nie mowiac nikomu w osrodku bo oni sa przeciwni?? z gory dziekuje za odpowiec .

Nie odpowiem Ci, czy to jest dobrym pomysłem, ale ciesze się, że skorzystaliście z moich rad, które wtedy Wam udzieliłam!
Na pewno w jugendamcie powinna poprosić, żeby widzenia ojca odbywały się w obecności pracownika jugendamtu, ze względu na groźby karalne!!! To jest możliwe. Tylko tak uniknie uprowadzenia dzieci lub zrobienia im krzywdy! Tylko musi każda groźbę w jej kierunku lub kierunku dzieci zgłaszać na policji i w jugendamcie!!! Dobrze by było, żeby rozmawiała z nim na włączonym głośniku i to nagrywała, a poza tym, zeby ktos tam to poza nią słyszał i mógł zeznać w sprawie. I gość zostanie ugotowany!

problem polega na ze ten calu opiekun z jg nie odbiera a verfahrensbeistad ( doradca procesowy ) wrecz dreczy przyjaciulke ze przez jg bedzie gorzej dlaniej i ze ma sie z nim spotkac i ustalic wszystko samemu a najleprze bylo to ze on o tym wiedzial i we wtorek jak mial 1h z dziecimi przez skypa stwierdzil za ze przyjezdza do niej ustalic wszystko mimo to ze nona sie nie zgodzila i za kazdym razem jak z nim rozmawia jest rozczesnina i nie mozna z niom nawet normalnie porozmawiac ( on wie ze rozmowy sa nagrywane i mowi w spokojny sposob ) podejzewam ze wie ze przez jg nic nie ugra dlatrgo od sprawy ja zastrasza i proboje wymusic spotkanie. znam ja i widze ze noa sie go panicznie boi ale on gra zatroskanego ojca i wieza mu a nie je i on pewnikiem sie obawia ze w jg to zauwaza ! i do dnia dzisiejszego nie placii na dzieci !

Nie godzić się na propozycje Jugendamtu odnosnie dogadania się!!! Oni sa od tego, jak dupa od sr...., zeby pomóc, interweniować i być przy widzeniach, jeśli to konieczne ze względu na dobro dzieci. A przeciez chodzi o nie porwanie ich.
Co z tego, ze opiekun nie odbiera telefonów. Iść tam osobiście a jak nie chce rozmawiac, bo termin był nie umówiony, to wymusić rozmowe z przełozonym, albo straszyć napisaniem skargi na niego. Szybciej zachce mu się pracować. To są lenie!!! Jak wyrzucają drzwiami, trzeba próbować dostać sie oknem!!!
Najlepiej niech ona pisemnie oswiadczy w jugendamcie, czego się domaga (spotkań pod obecność pracownika Jugendamtu) i nie boi się Jugendamtu!!!!

Powrót