Odholowanie auta Berlin

• Autor wątku Autor wątku wacpanjakub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wacpanjakub

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Jestem w dziwnej sytuacji co w moich myślach nie składa się w jedną całość.

Otóż odholowano mój samochód z Parkingu który się okazał prywatny. Teraz chcą żebym zapłacił 270E. Zaznaczam że samochód nie tarasował wejścia, były miejsca parkingowe i nie blokował żadnego przejazdu.

Oto moje pytanie. Czy prywatna osoba może sobie zadzwonić po lawetę i zlecić odholowanie? Byłem na policji i mówią że nic nie wiedzą na ten temat. Tak, że policji tam wogóle nie było.

Prosze powiedzcie czy ja mogę coś z tym zrobić???

Czy to byl parking platny ew wymagajacy specjalnego permitu-zezwolenia?
Zaplaciles? Miales zezwolenie na parkowanie?

to byl zaśnieżony parking przy jakiejs kamienicy. Staly tam jeszcze dwa inne samochody z pol metrowa warstwa sniegu. platny parking byl, ale przy ulicy, ten to niby teren prywatny i tyle. Ale osoba prywatna moze zadzwonic po lawete i bez policji zabieraja mi auto? nie ma czegos takiego jak zagrozenie lub zatarasowanie i dopiero wtedy mozna. No chore to jest dla mnie.

mogla byc nie koniecznie policja ale również Ordungsamt,

jak się parkuje na cudzym podwórku to niestety należy się tego spodziewać. Na ogol na budynkach są tabliczki o tym informujące ze teren prywatny i parkowanie grozi odholowaniem na Twój koszt.

Coz ja tez bym nie chciała aby ktoś stawał na moim terenie.
Tak wiec załapałeś sie na "drogi" parking.

Chciałbyś żeby ktoś sobie zostawił auto na Twoim terenie? Bez pytania i płacenia?

Powrót