Z
zwiiastun
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam , zarejstrowalem sie jako osoba bezrobotna. Lecz po odebraniu decyzji dowiedzialem sie ze nie przysluguje mi zasilek.
"Z przedstawionych dokumentów wynika iż w dniu rejestracji spełniał Pan warunki do uznania za osobe bezrobotna, natomiast suma okresow, o ktorych mowa w art.1 ust.1 i 2 ww. ustawy przypadajacych w okresie 18 miesiecy poprzedzajacych dzien rejestracji, jest krotsza niz 365 dni, co stanowi podstawe odmowy przyzania prawa do zasilku.
od 2014.08.02 do 2015.10.15 podejmowałem prace na umowie o prace.
Zostalem zwolniony przez pracodawce ponieważ zakład upadał.
w miedzy okresie pracowałem na umowe o zlecenie pare miesiecy. 05.01.2017 zarejstowalem sie jako osoba bez robotna.
Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi?
Pozdrawia
"Z przedstawionych dokumentów wynika iż w dniu rejestracji spełniał Pan warunki do uznania za osobe bezrobotna, natomiast suma okresow, o ktorych mowa w art.1 ust.1 i 2 ww. ustawy przypadajacych w okresie 18 miesiecy poprzedzajacych dzien rejestracji, jest krotsza niz 365 dni, co stanowi podstawe odmowy przyzania prawa do zasilku.
od 2014.08.02 do 2015.10.15 podejmowałem prace na umowie o prace.
Zostalem zwolniony przez pracodawce ponieważ zakład upadał.
w miedzy okresie pracowałem na umowe o zlecenie pare miesiecy. 05.01.2017 zarejstowalem sie jako osoba bez robotna.
Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi?
Pozdrawia