Odpis protokolu z rozprawy rozwodowej

• Autor wątku Autor wątku krzygo5@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzygo5@wp.pl

Użytkownik
Odpowiedzi
130
Witam. Ktos sie moze z Panstwa orientuje (w sumie to tez pewnie reguluja przepisy prawa) jaki jest koszt uzyskania tresci calej rozprawy. Mam na mysli protokol ktory podczas rozprawy jest sporzadzany na bierzaco przez protokolanta z naszych zeznan? Z gory dziekuje

Ostatnia edycja:
Za wydanie kserokopii dokumentów z akt sprawy pobiera się opłatę w wysokości 1 zł za jedną stronę kserokopii. Za wydanie uwierzytelnionego odpisu z akt sprawy pobiera się opłatę w wysokości 6 zł za każdą stronę.

A co to jest to uwierzytelnienie. Czy kserokopia nie jest juz wiarygodnym dokumentem?

Uwierzytelnienie to w praktyce nabicie pieczątki "za zgodność z oryginałem" i podpisanie przez urzędnika. Taki dokument wówczas jest wiarygodny w sensie urzędowym, gdyby takie miało być jego wykorzystanie.

W sprawach cywilnych za wydanie kopii dokumentu, znajdującego się w aktach sprawy, również protokołu, kosztuje 20 zł - za każde rozpoczęte 20 stron wydanego dokumentu.

Jeśli rozprawa była nagrywana, to wydanie na podstawie akt zapisu dźwięku albo obrazu
i dźwięku z przebiegu posiedzenia również kosztuje 20 zł - za każdy wydany informatyczny nośnik danych.

Podobni jest jeśli chodzi o odpisy:

poświadczony odpis, wypis lub wyciąg - 20 zł - za każde rozpoczęte 10 stron wydanego dokumentu

odpis orzeczenia ze stwierdzeniem prawomocności - 20 zł - za każde rozpoczęte 10 stron wydanego dokumentu

odpis orzeczenia ze stwierdzeniem wykonalności - 20 zł - za każde rozpoczęte 10 stron wydanego dokumentu

Ostatnia edycja:
Witam. Dziękuję za odpowiedzi i jeszcze jedno pytanie czy te kopie musze zamawiać tak jak akta do przeczytania i beda do odebrania w jakims tam terminie czy robią od ręki kopie w co wątpię ale tylko chciałem dopytać. Z góry dziękuję

krzygo5@wp.pl napisał:
Witam. Dziękuję za odpowiedzi i jeszcze jedno pytanie czy te kopie musze zamawiać tak jak akta do przeczytania i beda do odebrania w jakims tam terminie czy robią od ręki kopie w co wątpię ale tylko chciałem dopytać. Z góry dziękuję
Składasz wniosek wskazując, co ma być wydane. Po kilku(nastu) dniach otrzymasz to pocztą. Sugeruję założenie konta na portalu informacyjnym sądu, wtedy nagrania z rozprawy i protokoły będą dla ciebie dostępne od ręki i to bezpłatnie.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam ponownie posłuchalem rady i udało zalozyc mi sie konto niestety ciężko mi sie w tym odnalesc. Zalogowany jestem ale nie potrafie znalesc tej sprawy. Byc moze zle szukam. Proszę o wskazówki

Musisz złożyć wniosek o dostęp do sprawy.

Aha ok myślałem że odrazu w systemie jest. Czyli teraz musze w sądzie okręgowym zlozyc wniosek o "dostęp do sprawy" i ona automatycznie znajdzie sie w tym systemie? Czy dobrze rozumiem? Czy taki wniosek wiąże sie z jakimiś kosztami? Dziękuję

krzygo5@wp.pl napisał:
Aha ok myślałem że odrazu w systemie jest. Czyli teraz musze w sądzie okręgowym zlozyc wniosek o "dostęp do sprawy" i ona automatycznie znajdzie sie w tym systemie? Czy dobrze rozumiem? Czy taki wniosek wiąże sie z jakimiś kosztami? Dziękuję
Poprzez portal informacyjny składasz wniosek, jest on bezpłatny.

krzygo5@wp.pl napisał:
Wybierasz apelację krakowską. Po zalogowaniu się zakładka wnioski, następnie złóż wniosek, następnie wniosek o udzielenie dostępu do sprawy.

Dalej nie rozumiem co to apelacja krakowska. I gdzie to

Jak by Pan mógł po kolei. Krok 1 ze strony x mam wejsc na pozycje y. Krok 2 itd bo dla takiego leszcza jak ja to czarna magia gdzie tego szukac. Dziękuję za wyrozumiałość

Czy na stronie https://portal.waw.sa.gov.pl/#/login

masz założone konto?

Po wejściu na stronę z prawej strony na górze jest zakładka apelacja... Musisz wybrać właściwą apelację, w twoim przypadku krakowską.

6a521fabf9f3881038c0521c00dcc98d.jpg

Ostatnia edycja:
Dzis jade potwierdzic Profil Zaufany do Urzędu wiec moze w koncu sie uda dostać do materiałów w sprawie rozwodowej a bardzo by mi sie przydaly te materiały w kontekście rozważania rozpoczęcia w Kurii procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa tak że stokrotne dzięki za odpowiedzi bo bez nich nie ogarnął bym tego

Udało sie. Sukces. Dziękuję wszystkim co pomogli przede wszystkim cameleonix11. A ile czeka sie na decyzję i udzielenie dostępu

Powrót