U
uniwel
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
przeglądam forum , i zaciekawił mnie ten temat. też mieszkam na wsi , moi rodzice mieli gospodarstwo rolne , kiedyś , dawno temu krowy , świnie były normą na wsi , każdy trzymał , teraz dużo ludziom przeszkadza jak ktoś ma obornik na oborą i śmierdzi , ale nie to jest tematem mojej odpowiedzi. Chodzi o psa , jak muszę zabezpieczyć kojec i posesje żeby mieć pewność że pies nie ucieknie z posesji . Znam przypadek że właściciel musiał postawić 3,5 metrowe ogrodzenie , tak 3,5 metrowe bo 2,5 metrowe pies przeskakiwał , co więcej zrobił fundament (wylewkę ) o szerokości 40cm i głębokości ( w ziemi) na 70cm , i dodatkowo cienką na 5 cm ławę o szerokości 40cm z obu stron bo pies potrafił podkopać się pod mniejszą . Pies nie jest agresywny , raczej ciekawy ( syberian huski) kojec też ma duży ponad 30m2, i jeśli teraz wyskoczy , bo rożnie bywa i właściciel udowodni że mimo wszystko uciekł to nadal odpowiada? jeszcze jedno , co będzie jeśli ktoś wejdzie na posesje gdzie jest pies mimo że wisi wyraźnie tabliczka i pies go ugryzie , w tym czasie nikogo nie ma w domu albo jest noc i mimo wszystko ktoś wejdzie , też odpowiada właściciel? Pytam się bo mieszkam na odludziu do najbliższego sąsiada mam ok 400m , dom stoi w polu i chciałbym kupić i dobrze ułożyć psa do pilnowania. Nie chcę żadnego alarmu ani innych środków technicznych do ochrony mienia.
nie podpinaj się pod cudzy temat. mod
nie podpinaj się pod cudzy temat. mod
Ostatnią edycję dokonał moderator: