AgataS.
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 116
Moj maz mial wyrok 8m-cy w zawieszeniu na 2 lata
W czasie zawiasow dokonal proby rozboju i zostal aresztowany
W areszcie przebywal 3,5 m-ca
Dostal wyrok 2,5 roku do odsiadki ale wyszedl na "umocnienie wyroku"
Wyszedl 06.10.06r i do dzisiaj nie dostal zadnego pisma wezwania nic....
Nie wiemy na jak dlugo zostal wypuszczony
Wypuscili go by mogl pomoc rodzinie: zona (nie pracujaca) i dwoje malutkich dzieci (2,5 roczku i 10 m-cy) bo mial prace zagwarantowana od zaraz (teraz pracuje od 12.10.06r)
Oprocz zony i dzieci pomocy jego potrzebuje rowniez matka ktora w sierpniu br zostala wdowa i mieszka teraz sama na wsi Maz jest u niej zameldowany (ja z dziecmi jestem zameldowana u moich rodzicow)
Moje pytania sa nastepujace:
1. Kidy mozemy sie spodziewac wezwania do stawienia sie w ZK w celu odsiedzenia kary?
2. Czy da sie jakos odroczyc termin odsiadki?
3. Slyszalam ze jesli przez rok uda sie odraczac termin odsiadki to potem moga ta kare zawiesic jesli przez ten czas pracowal i nie "broil"
Brdzo prosze o odpowiedz na te pytania Bede bardzo wdzieczna
Z gory dziekuje
W czasie zawiasow dokonal proby rozboju i zostal aresztowany
W areszcie przebywal 3,5 m-ca
Dostal wyrok 2,5 roku do odsiadki ale wyszedl na "umocnienie wyroku"
Wyszedl 06.10.06r i do dzisiaj nie dostal zadnego pisma wezwania nic....
Nie wiemy na jak dlugo zostal wypuszczony
Wypuscili go by mogl pomoc rodzinie: zona (nie pracujaca) i dwoje malutkich dzieci (2,5 roczku i 10 m-cy) bo mial prace zagwarantowana od zaraz (teraz pracuje od 12.10.06r)
Oprocz zony i dzieci pomocy jego potrzebuje rowniez matka ktora w sierpniu br zostala wdowa i mieszka teraz sama na wsi Maz jest u niej zameldowany (ja z dziecmi jestem zameldowana u moich rodzicow)
Moje pytania sa nastepujace:
1. Kidy mozemy sie spodziewac wezwania do stawienia sie w ZK w celu odsiedzenia kary?
2. Czy da sie jakos odroczyc termin odsiadki?
3. Slyszalam ze jesli przez rok uda sie odraczac termin odsiadki to potem moga ta kare zawiesic jesli przez ten czas pracowal i nie "broil"
Brdzo prosze o odpowiedz na te pytania Bede bardzo wdzieczna
Z gory dziekuje