odrzucona reklamacja play

• Autor wątku Autor wątku kk1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kk1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.Proszę o poradę w sprawie odrzuconej reklamacji telefonu.
W dniu 03.06.2015 roku zauważyłam plamę na wyświetlaczu i pionową żółtą kreskę.Zaniosłam telefon do punktu,gdzie został przyjęty,sporządzono protokół z opisem uszkodzenia,ponadto,co istotne odnotowano brak śladów eksploatacji. Dziś kontakt ze strony operatora z informacją,o odmowie uznania gwarancji,ponieważ telefon według serwisu został zalany.Rzecz taka absolutnie nie miała miejsca. Drogą mailową otrzymałam zdjęcia załączone do informacji z serwisu,przedstawiają nr.imei i część,ujęta w czerwony kwadrat,ponoć zalana. Oferują naprawę w kwocie ponad 1100pln.Absolutnie się z tym nie zgadzam,ale nie uznaję tez mojej winy.Rozumiem,że teraz powinnam zgłosić się do miejsca gdzie oddawałam telefon,tylko nie wiem co dalej,jak mam sformułować pismo,obejmuje mnie rękojmia,jak dochodzić swoich praw?Od zakupu nie minęło pół roku,jest więc opcja uznania wady fabrycznej.

Ostatnia edycja:
Czytam na temat serwisu w tym przypadku
LG w Mławie.Mają odesłać do Play,oby w takim samym stanie nienoszącym śladów użytkowania,jak jest opisane w protokole przez przyjmującego w punkcie. Od zakupu telefonu nie minęło pół roku,czy
można dochodzić swoich praw na pdst. przepisów ,gdzie sprzedany jest towar niezgodny z umową? Jak mam to pozytywnie załatwić?

Witam, mam problem z reklamowanym telefonem w Play'u. Telefon we wrześniu był brany na osobę prywatną. Po ok 9 m-cach użytkowania zaczął szwankować głośnik, gubił zasięg, nawigacją zaczęła się zawieszać.. Wszystko to zostało zgłoszone do Salonu 15.06 br.. jako niezgodność towaru z umową.. Osoba przyjmująca reklamację w zgłoszeniu zapisała, iż są "rysy na obudowie telefonu". Dzisiaj tj 03.07 br dostałam informację, że telefon jest gotowy do odbioru w salonie. Problem i to nie mały jest w tym, iż jak zobaczyłam ten telefon po naprawie ma wiele malutkich rysek na wyświetlaczu (czego wcześniej nie było) jest napisane w odpowiedzi, że na nadany nowy nr IMEI, nie mam pewności, że nie przysłali mi używanego przez innego użytkownika telefonu w gorszym stanie jak go reklamowałam.. Nie dość, że spóźnili się z odpowiedzią (bo z tego co mi wiadomo czas na poinformowanie konsumenta o odpowiedzi reklamacyjnej jest 14 dni - a tu wyszło 18 dni) Proooooooszę o podpowiedź co mogę w tej kwestii uczynić.. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)

Powrót