S
Sebastianhartman
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Dwa dni temu kupiłem samochód od osoby fizycznej, gdy dojechałem do domu z samochodem zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Nie chciał odpalać, na komputerze wyskakiwaly różne błędy, teraz szyber dach nie chce się zamknąć i w ogóle nie działa, czasem nie działają zegary na licznikach. Sprzedawca uprzedził mnie tylko o błędzie abs który czasem wyskakuje, ale do tego dochodzą jeszcze błędy silnika, błędy skrzyni, błąd hamulców. Wiem ze mam prawo odstąpić od umowy ale sprzedawca nie chce się na to zgodzić, nie chciał mu podać swojego miejsca obecnego zamieszkania bo na adresie z umowy powiedział ze tam nie mieszka tylko jest zameldowany. Dnia 13.09 wchodzi oc i teraz nie wiem co robić bo jeśli będę ubiegał o zwrot pieniędzy i odstapienie od umowy to pewnie po trochę potrwa , wiec czy moim obowiązkiem jest wykupienie Polisy OC ? Raz już dostałem karę za brak oc i była to ogromna jak dla mnie kwota . Czy może mi ktoś doradzić. Dodam że za samochód dałem 7 tysięcy ale na umowie napisaliśmy 6 bo tak chciał sprzedający .