Odstąpienie od umowy kupna/sprzedaży auta

• Autor wątku Autor wątku DKrycha10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Według prawnika ze względu na wcześniejszą niekaralność i młody wiek grozić mi maksymalnie może właśnie ten "rok próby". Niestety ale najbardziej prawdopodobne, że wejdę z nim na drogę sądową. Tymbardziej, że według mechaników, nie jest to wada ukryta, którą mogłem zataić przed kupującym, a inny mechanik przez zakupem oglądał jeszcze auto.

DKrycha10 napisał:
Według prawnika ze względu na wcześniejszą niekaralność i młody wiek grozić mi maksymalnie może właśnie ten "rok próby".

Co to znaczy młody wiek? Ile dokładnie masz lat. Nie wiem co prawnik miał na myśli pod pojęciem "roku próby". Warunkowe umorzenie postępowania?

DKrycha10 napisał:
Niestety ale najbardziej prawdopodobne, że wejdę z nim na drogę sądową.

W jaki sposób? Nie jesteś przecież stroną umowy.

Prawdopodobnie właśnie o to mu chodziło - warunkowe umorzenie postępowania. Chce mnie oskarżyć o sfałszowanie podpisu, czyli w sprawie będzie ojciec, ja i kupujący. Dzisiaj poinformował mnie sms'em, że doręczy mi odstąpienie od umowy.

Przecież on też się pod tą umowa podpisał, czy przypadkiem nie poświadczył nieprawdy (pytam z ciekawości)

On osobiście podpisał się pod tą umową. Morgan, skoro nie jest to wada ukryta to odstąpienie od umowy nie jest możliwe?

Powrót