E
Elbroth
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 28
Witam, kupiłem przez internet laptopa pod koniec listopada 2014. Pod koniec stycznia wystąpiła usterka, więc na początku lutego, po kontakcie z infolinią Lenovo, wysłałem laptopa na serwis zgodnie z instrukcjami zawartymi w mailu. Laptop wrócił na początku tego miesiąca i wszystko wydawało się w porządku. Pominę, ze jakiś serwisant przekręcił śrubkę do tego stopnia, że żeby dołożyć kość ram, trzeba było ostatecznie śrubkę rozwiercić, bo inaczej nie było mowy o pozbyciu się jej. Jednak przed dwoma dniami zgłaszana wcześniej usterka znowu się pojawiła, cała historia od nowa - niska częstotliwość wyskakiwania pasków, stopniowo z dnia na dzień wzrastająca.
W związku z powyższym mam pytanie, co mogę w tej sytuacji zrobić. Z laptopa generalnie nie jestem w pełni zadowolony i gdyby była możliwość, najchętniej odstąpiłbym od umowy, żeby dostać pieniądze z powrotem, a kupić sobie coś innego. Czy jest taka możliwość? Jeśli nie, jak można przyspieszyć proces gwarancyjny? Laptopa trzeba wysłać do serwisu w Niemczech, gdzie szedł tym razem 12 dni, dodać do tego czas naprawy i przesyłkę zwrotną, zrobił się miesiąc, a było nie było laptop jest narzędziem pracy..
Z góry dziękuję za pomoc!
W związku z powyższym mam pytanie, co mogę w tej sytuacji zrobić. Z laptopa generalnie nie jestem w pełni zadowolony i gdyby była możliwość, najchętniej odstąpiłbym od umowy, żeby dostać pieniądze z powrotem, a kupić sobie coś innego. Czy jest taka możliwość? Jeśli nie, jak można przyspieszyć proces gwarancyjny? Laptopa trzeba wysłać do serwisu w Niemczech, gdzie szedł tym razem 12 dni, dodać do tego czas naprawy i przesyłkę zwrotną, zrobił się miesiąc, a było nie było laptop jest narzędziem pracy..
Z góry dziękuję za pomoc!