Odstąpienie od umowy w skutek błędu pracownika

• Autor wątku Autor wątku Szympeq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szympeq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,
Zakupiłem bilety lotnicze u linii Ryanair. Wcześniej kontaktowałem się z konsultantką, która przekazała mi nieprawdziwe informacje o cenie bagażu. Działając w przekonaniu że ceny będą takie, jak mi je przedstawiono, kupiłem bilety ale okazało się, że są dwa razy droższe. Wysłałem Ryanair oświadczenie woli o odstąpieniu od umowy powołując się na art. 84 Kodeksu Cywilnego, ale firma nic sobie z tego nie robi i w odpowiedzi otrzymałem info, że zgodnie z ich regulaminem bilety są bezzwrotne i pieniędzy nie zwrócą. Teraz sprawę wraz z nagraniem planuje przekazać do Europejskiego Centrum Konsumenckiego. Czy jest coś jeszcze co mogę zrobić?

Jakie dowody na przekazanie błędnych informacji posiadasz?

Czekam na udostępnienie nagrania mojej rozmowy z konsultantem Ryanair. Jak je otrzymam to myślę że będzie to niepodważalny dowód w sprawie. Na ten moment nie mam nic więcej ale jak nie udostępnia nagrania to narusza przepisy RODO, prawda?

O ile chcesz się założyć, że takiego nagrania nie otrzymasz? A który to artykuł RODO niby wymusza na przedsiębiorcy udostępnienie takiego nagrania?

Skoro nie masz żadnych dowodów to czego i na jakiej podstawie będziesz dochodzić?
Bez mocnego dowodu, że wprowadzono Cię w błąd szkoda czasu.

Powrót