Odwieszenie zawiasów

• Autor wątku Autor wątku Grzegorzjanuszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Grzegorzjanuszek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam i o zdrowie pytam, mam pytanie czy mogą odwiesić mi zawiasy za nieukończenie terapii uzależnien..W papierach mam napisane że mam się poddać terapii co jest dla mnie chore... dobrowolnie poddałem się każe za uprawę konopi..nigdy nie miałem żadnych problemow..odebrali mi wolność godność i zrobili psychopatę który nie może prowadzić pojazdów tylko dlatego że jakiś biegły w prokuraturze stwierdził że jestem uzależniony..bez żadnych badań czy czegokolwiek..była to zwykła rozmowa i nie wiem w sumie po co bo wkładał mi sam słowa w usta..a wcześniej powiedział że wypuszczają mnie z zakładu karnego więc przytakiwałem poprostu bo adwokat mówił że te badanie nie ma żadnego znaczenia..mam rok pozbawienia na 3lata zawiasow... spłacam długi sądowe terapii się też poddałem ale teraz jestem ciągle w delegacji i nie mam możliwości poza tym jest to dla mnie obraza bo nie jestem uzależniony i nigdy nie miałem problemow z prawem... Kuratorka ciągle mnie straszy...czy mogą mnie znowu zamknąć za nie chodzenie na terapię? Dziękuję za odpowiedź i udanego weekendu

Tak, za uchylenie się od wykonania nałożonego obowiązku sąd może zarządzić wykonanie kary.

To co ja mam zrobić? zwolnić się z pracy i trzy lata czekać bez pracy aż dozór mi się skończy, ten system jest chory..Jak pokaże receptę na medycznya marihuanę która się leczę coś to zmeini ? dziękuję za odpowiedź

Grzegorzjanuszek napisał:
zwolnić się z pracy i trzy lata czekać bez pracy aż dozór mi się skończy
a co da zwolnienie z pracy jeśli obowiązek nadal jest niewykonany ? Czy praca będzie czy nie sąd nadal może z tego powodu zrządzić wykonanie kary
Finister napisał:
i nigdy nie miałem problemow z prawem...
to skąd ten wyrok? to nie są ,,kłopoty z prawem" ?
Sąd wydał wyrok z warunkowym zawieszeniem wykonania kary i dał pewne obowiązki oraz dozór kuratora-jeśli się nie podoba to zdecydowanie odmawiaj trapi , nie słuchaj i nie kontaktuj się z kuratorem - po prostu odbędziesz wyrok w zakładzie karnym .
Skończą sie delegacje i praca ale będziesz miał święty spokój.

Powrót