Odwołanie od negatywnie rozpatrzonej reklamacji

• Autor wątku Autor wątku jus.krasuska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak uważasz, według mnie reklamację ostatecznie uznano, bez dokładniejszych informacji od autorki możemy sobie gdybyać :)

Czytajmy dalej, rozdzielając to
jus.krasuska napisał:
Powiedziała mi, że będzie się dowiadywać jaki jest status reklamacji i skontaktuje się ze mną
To znaczy, że nie wiadomo jeszcze jaki jest status reklamacji
jus.krasuska napisał:
zostałam utwierdzona, że jeśli dojdzie do naprawy, na pewno ktoś się ze mną skontaktuje z zapytaniem czy wyrażam na to zgodę.
Bo tak powinni, ale czy tak robią ? No strzelam - 60% pewnie tak, niestety ja już uświadczyłem wybrania za mnie, była to pierwsza reklamacja tego towaru więc nie było sensu o to walczyć, szczególnie że jedną z tych reklamacji był telewizor z przypalonym przewodem, który został wymieniony.
jus.krasuska napisał:
10.11 dostałam sms iż zapraszają mnie po odbiór butów do sklepu. Odpisałam z zapytaniem jaki jest status mojej reklamacji, na co oczywiście nie uzyskałam zwrotnej informacji.
Status dalej niewiadomy i nagle -
jus.krasuska napisał:
Dnia dzisiejszego (tj. 12.11) udałam się do sklepu po odbiór reklamacji, nagle się okazało, że buty zostały "grzecznościowo" naprawione
Jaki status ? Według mnie uznana. Autorka musi się wypowiedzieć, jeśli chcemy dalej dyskutować.

To, co autorka twierdzi, że jej mówiono, nie ma znaczenia. Znaczenie ma to, co potrafi wykazać - a tym jest jedynie treść smsa o odrzuceniu reklamacji.

Tak to by wszystkie sklepy grzecznosciowo naprawiały po raz drugi, trzeci i piąty nawet, jednocześnie odrzucając reklamacje. Albo cwana praktyka firmy albo wyjątkowy zbieg okoliczności...

Ale szczerze go obuwnicze chyba że standardu odrzucają wszystkie reklamacje jak leci ;)

Nagminna praktyka.

Mnie też ostatnio w ten sposób załatwił jeden market.

Z góry odrzucają roszczenia z tytułu rękojmi ale łaskawie przekazują w ramach gwarancji (i dobrych stosunków) do serwisu producenta. Serwis producenta twierdzi, że to moja wina i spławia reklamację.

Market podtrzymuje decyzję i pozamiatane.

Ostatnia edycja:
Powrót