U
user590131
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam . Co mogę zrobić w przypadku gdy pożyczyłem znajomemu z którym pracowałem pieniądze w kwocie 500 zł i od 3 msc mi tych pieniędzy nie oddał ? On mieszka daleko ode mnie poznalem go w pracy , pracował i potem go zwolniono dwa tyg przed wypłata pożyczył pieniądze, powiedział że odda przy wypłacie to było 3 msc temu. Pisałem do niego wiadomości SMS oraz na meesengerze aby zwrócił pieniądze , odpisywał ,, już przelewam " a pieniędzy nadal nie było . Następnym razem głupio się pytał o nr telefonu na jaki ma przelac to mu podałem i dalej nie przelal. Ewidentne zwodzenie i udawanie idioty . Dowody mam 100 procentowe jasno i wyraźnie pisze że wie o długu raz nawet pisał że odda za miesiąc bo teraz miał dużo wydatków i oczywiście nie oddał , tak samo jak potwierdzenie w wiadomościach na meseengerze jak pisze abym mu te pieniądze przelał i mu przelałem , mam potwierdzenie przelewu , nr jego tel , dane osobowe oprócz adresu zamieszkania zresztą on sam pisze że wie że mi jest winien pieniądze także dowody mam uważam bardzo mocne . Pytanie tylko jak to rozegrać aby zwrócił te pieniądze najmniejszym kosztem finansowym dla mnie bo tutaj chodzi o 500 zł czyli nie dużo i pytanie ile mnie będzie kosztować założenie sprawy i jak to będzie wyglądać ? Zablokował mnie teraz na FB , wyslalem mu wiadomość że ma termin do jutra jeśli nie odda to sprawa idzie do sądu. Nic nie odpisal . On już od kilku osób pożyczył i nie oddał dlatego ja tego nie zostawię aby dać nauczkę takiemu pajacowi. Proszę o konkretne porady prawne .
Ostatnia edycja: