Oferta Holiday Express

• Autor wątku Autor wątku reg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

reg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Przed chwilą zakończyłem rozmowę z panią z Holiday Express.Podobno mój numer kom.został wylosowany bym w ramach reklamy wyjechał na tygodniowy pobyt/wraz z osobą towarzyszącą/na Teneryfę lub do Wisły.Jeśli się zgodzę,to jutro kurier dostarczy mi odpowiednie dokum.a ja mam zapłacic przy odbiorze około 500zł.Dodam,że podróż i wyżywienie-we własnym zakresie.Proszę o radę: Czy taka oferta może byc prawdziwa? Nie bardzo chce mi się w to wierzyc.Jak sprawdzic taką propozycję?

:lol:
Przed zapłaceniem czegokolwiek przeczytaj dokładnie umowę.

Zakończyłam identyczną rozmowę!
Zasięgnełam opinii kilku osób związanych z turystyką, wszyscy odradzają mi skorzystania z tej "oferty"!

Ale 3mam kciuki za tych , którzy zaryzykują!
Pozdrawiam

ABSOLUTNIE NIC NIE PŁAĆ!!!!!!
Popatrz już na samą nazwę tej firmy: Holiday Express - - podobna do sieci hoteli Holiday Inn Express..... TO już powinno wzbudzić wątpliwości.
Pobyt na Teneryfie lub w Wiśle.... hm zgadnij co wygrasz? Wisłe czy Teneryfę??? Stawiałbym na Wisłe!!!.
Możliwe że to jakiś pobyt w penjsonacie z aktóry i tak nie dałabyś wiecej niz 500 zeta !!!!

Witam a ja dałem się chyba nabrać i odebrałem ten bon na teneryfe w srodku byl tez bon na wisle tylko ze mi babka mowila ze w tej cenie jest wszyskot oprocz transportu tzn wyzywienie i pobyt jest juz zawarty w tym pakiecie jam usze ty,lko zaplacic 460zł i kupic bilet lotniczy na Teneryfe , problem w tym ze nie mialem czsu odebrac i dalem kase koledze a gdy dzis zobaczylem ten papierek to jakas smieszna jakby widokowka na ktorej nie ma prawie nic tlyko kto moze z niej skorzystac i raz ze tylko malzenstaw albo pary bedace w zwiazku min 3 lat pewnie zareczeni albo cos w tym stylu dwa ze nie obejmuje wyzywienia i ani adresu ani nic i co z tym zrobic teraz jak bym kurcze sam odbieral to bym nie zaplacil jak bym zobaczyl co na nim pisze bo kobieta mowila mi calkiem co innego ,,pomozcie czy jest szansa na odzyskanie tych pieniedzy ??

Ludzka naiwność nie zna granic - tylko tak można skwitować ten temat.
Ostatnio królują też spoty reklamowe, gdzie ma się rzekomo wygrać sztabkę złota za darmowy sms.
Pomysłodawcy takich spotów żerują nie tyle na głupocie odbiorców, ile na ich pazerności, która przyćmiewa w tym momencie rozum.
Moim zdaniem nie mamy tutaj do czynienia z klasycznym oszustwem, tylko z niedopowiedzeniem, które można różnie interpretować.
Pomysłodawcy na pewno zabezpieczyli się na różnych frontach, więc wątpię, żeby udowodnienie czegokolwiek było tak łatwe.

Ostatnia edycja:
jak się prokurator napali to się i to da udowodnić
oszustwo to tez niewyprowadzanie z błedu.... atu drobny druczek nie pomoże

Ehhh, 20 lat już tej demonkracji i kapitalyzmu i ludzie jeszcze się nie nauczyli, że za darmo to można najwyżej w gębę dostać, a super okazje są super tylko dla tych, którzy je oferują.
Jakby ktoś jeszcze chciał skorzystać z jakiejś super oferty to mam do sprzedania bardzo ładny most w dużym polskim mieście oraz wielokrotnie nagradzane zdjęcie czarnej dziury zrobione przez znanego amerykańskiego astronoma.

Jeżeli chodzi o holiday expres to jest xxxxxxxxxxxxx.
wysyłałem im już wiele razy zgłoszenie ok 1 roku . Do tej pory nawet nikt nie zadzwonił.
Po wielu awanturach olali mnie.
Obecnie doniosłem na prokuraturę i na policję o popełnieniu przestępstwa.
Nie nabierajcie się.
Będę organizował grupę osób poszkodowanych, aby im zrobić - złodziejom koło tyłka .Proszę piszcie a ja dopełnię resztę . napisałem do TVN koledzy pomogą.
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ostrzegam AndrzejB1966 przed tego typu stwierdzeniami.
Opisywana firma ma niezbyt jasne i transparentne działania, ale zabraniam używania tak kategorycznych stwierdzeń, do których ma tylko prawo sąd i to w prawomocnym wyroku.

Ja Byłem z Nmi na Teneryfie. Jasne, że nic nie ma za darmo, w końcu sam zapłaciłem za Voucher. Przypominam, że obejmował on zakwaterowanie w hotelu na cały tydzień plus korzystanie z basenu, leżaków, ręczników itp. Komplet Voucherów czyli Teneryfa + Zakopane kosztował 499 PLN. Przy biletach na Teneryfę po 800 zł które kupiłem u nich wyniosło mnie to 1 250 PLN za cały tydzień/osona Teneryfa to nie Egipt czy Tunezja, za marne grosze. najlepsze oferty są po 2900 os/tydz. Ten hotel robi to w formie reklamy, ma nadzieję, że przyjedziecie za rok, za dwa, że polecicie go swoim znajomym, może nawet kupicie tam apartament. Na teneryfie rezyden powiedział mi, ze takich firm jak holidayexpress.pl w polsce jest 3 czy 4 i przysyłaja im klientów na takie promocje. Nie wiem po co tyle krzyku, jeśli nie jestescie zainteresowani to nie kupujcie nic od nich. Ja wiem, że zaoszczędziłem dużo kasy dzięki Nim. Nadmieniam, że moim rodzicom potwierdzili wyjazd na koniec kwietnia. Sam na początku ich sprawdziłem, zadzwoniłem do Orbisu, Ecco Holiday i innych znanych biur. Od kilku lat współpracuja z nimi. Nie miałem wątpliwości.

hmmm... to wyżej to mi wygląda na czysty viral marketing:)

Witam serdecznie,
wlasnie zgodzilam si na ta oferte i nie wiem co zrobic - czy oni daja ta opcje wyjazu na tenerife czy to bujda?
dziekuje

gurolka napisał:
Witam serdecznie,
wlasnie zgodzilam si na ta oferte i nie wiem co zrobic - czy oni daja ta opcje wyjazu na tenerife czy to bujda?
dziekuje

dają ,dają ! i dorzucają po nowym Audi na zakończenie turnusu !

Również dostałem sms-a z zaproszeniem po odbiór gratisowego bonu na Teneryfę od Holiday Express. Jeśli jest ktoś zainteresowany mogę podać dokładny adres spotkania które odbędzie się 02.08.2009r.

a kolor Audi można wybrać już na spotkaniu ?

Jeśli BOHO nic nie wnosisz sensownego do tematu rozmowy to wystarczy że będziesz milczał...

Powrót