B
BezWiekszegoZnaczeni
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Obecnie jestem zarejestrowany od miesiąca w UP jako bezrobotny w miejscowości zameldowania - mieszkam jednak pół Polski dalej w wynajętym mieszkaniu, gdzie nie mam meldunku - z uwagi na oczywistości typu problemy z zameldowanym lokatorem itp(+nie otrzymuję zasiłku). Otrzymałem właśnie list od UP - za tydzień mam się stawić w UP gdzie jestem zarejestrowany, gdyż UP znalazł pracę dla mnie - i teraz pytanie: czy jest możliwość przeniesienia się do UP w mieście gdzie przebywam realnie, czy bez zameldowania nie ma na to szans?
Co do pracy - nie posiadam własnego środka transportu, z miejsca gdzie jestem zameldowany-malutkiej wsi wszędzie mam niesamowicie daleko, komunikacja publiczna praktycznie nie istnieje, właściwie wszyscy młodzi stamtąd się wynoszą(praca albo za minimalną, albo wegetacja)-ja mam niestandardowe źródło dochodu(jakkolwiek to nie brzmi-gry), z którego ubezpieczenia nie mam i mieć nie będę, co mogę zrobić, czy powód taki odrzucenia oferty pracy nie spowoduje utraty ubezpieczenia?
Co do pracy - nie posiadam własnego środka transportu, z miejsca gdzie jestem zameldowany-malutkiej wsi wszędzie mam niesamowicie daleko, komunikacja publiczna praktycznie nie istnieje, właściwie wszyscy młodzi stamtąd się wynoszą(praca albo za minimalną, albo wegetacja)-ja mam niestandardowe źródło dochodu(jakkolwiek to nie brzmi-gry), z którego ubezpieczenia nie mam i mieć nie będę, co mogę zrobić, czy powód taki odrzucenia oferty pracy nie spowoduje utraty ubezpieczenia?