Jakie argumenty których nie można podważyć?
To że forum jest prywatne nie oznacza że nie publiczne - wystarczy zajrzeć w definicję słów publiczny
publiczny - Wikisłownik, wolny wielojęzyczny słownik i prywatny
prywatny - Wikisłownik, wolny wielojęzyczny słownik
Jak sobie administrator założy forum prywatne nie dając wstępu ogółowi społeczeństwa to może tam sobie robić co mu się żywnie podoba. W tym przypadku jednak jest zgoła inaczej - to forum jest publiczne.
Jeśli kupisz sobie autostradę i za utrzymanie jej płacisz, ALE dopuszczasz ją do użytku publicznego - nie możesz ustalić na przejazd nią takich zasad które w jakikolwiek sposób łamią prawo, czy też uniemożliwiają ludziom korzystanie z przysługujących im praw.
Nie możesz ukarać mnie np za jazdę w zapiętych pasach, nie możesz ukarać mnie za korzystanie ze świateł, czy hamulca.
Załóż sobie swoje forum i tam pisz o sobie.
Podtrzymując Twoją argumentację - administrator jeśli chce na forum uprawiać samowolkę i nie szanować praw człowieka niech sobie forum zamknie, wprowadzi opłaty, hasła i zaproszenia - i niech tam będzie panem Bogiem i władcą. Na prywatnym, osobistym, przeznaczonym wyłącznie do osobistego użytku forum może robić co chce i nikt mu słowa nie powie.
Kamilb2 - jeżeli ta ocena nie będzie zawierała pomówień, oszczerstw, zniesławień, obelg itd - mogę mówić w ogródku o ekipie rządzącej jak najbardziej, komentować, chwalić, ganić też byle z zachowaniem zasad kultury i prawa - w bibliotece również (bez piwa w garści) gorzej by było z czytelnią, bo tam wymagana jest cisza, czyli jest ogólny zakaz rozmawiania. O wszystkim.
Na rzeczonym forum rozmawiać wolno nam o wszystkim. Raptem o decyzjach administratora i moderatorów nie - bo? Bo administrator tak sobie wymyślił. Pytanie - czy ma prawo ustalać takie ograniczenie i dlaczego.