nomnes
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 21 165
Czy czytałeś swoją umowę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaka jest data przyjęcia przez nich pisma? Było wysłane czy złożone? Masz dowód nadania/zostawienia?fiolet6 napisał:Wobec czego złożyłam reklamację (19.12.2014r.)
Więc posiadam potwierdzenie na piśmie przyjęcia reklamacji telefonicznej w dn.19.12.fiolet6 napisał:Zaraz po nowym roku otrzymałam pismo z datą 29.12 o treści: uprzejmie informujemy, iż z dniem 19/12/2014 państwa zgłoszenie reklamacyjne zostało przez nas przyjęte. Na Państwa reklamację odpowiemy jak najszybciej, maksymalnie do 30 dni od daty przyjęcia zgłoszenia.
Oczywiście u góry moje dane, nr.Abonenta,miejscowość data, na dole podpis.Rezygnacja z umowy o świadczenie usług.
Niniejszym oświadczam, iż nie zamierzam kontynuować umowy o świadczenie usług nr ……………………… (nr umowy) i wnoszę o jej rozwiązanie wraz z upływem wymaganego w umowie czasu."
ale jest jescze taki:ITI Neovision S.A.
Skrytka pocztowa nr 8
02-100 Warszawa
5) Czy po wysłaniu tego dostanę od nich jakąś informacje czy rezygnacja została przyjęta? Jest to ważne ponieważ chcę mieć pewność, że się od nich uwolnię. Oczywiście wszystko wyśle listem poleconym.ITI Neovision S.A.
al. gen. W. Sikorskiego 9
02-758 Warszawa
Można, chodzi przecie o to, aby jednoznacznie oznaczyc rozwiązywany kontrakt.Ghost589 napisał:czy tak można.
nomnes napisał:@fiolet6 - wystosuj do nich pismo z żądaniem spełnienia żądania reklamacyjnego. Wskaż, że nie spełnili warunków umowy (ustalonych telefonicznie dnia...), a także nie odpowiedzieli na pisemną reklamację z dnia 19.12.2014 w ciągu ustawowych 30 dni, co jest równoznaczne z uznaniem żądania reklamacyjnego. Na tej podstawie wyznacz im termin 14 dni na spełnienie żądania pod rygorem rozwiązania umowy z winy operatora (o ile chcesz to zrobić). Jeśli termin minie, wystosuj pismo z odstąpieniem od umowy z winy operatora, na podstawie braku realizacji zawartej umowy oraz brakiem spełnienia uznanego żądania reklamacyjnego.
Witam.
Ja dzisiaj wysyłałam na ten ze skrytka pocztową - taki podali na piśmie o przyjęciu reklamacji.
Nic - teraz czekam co na to nc+
Napisałam tak:
ITI Neovision S.A.
Skr.pocztowa nr.8
02-100 Warszawa.
W związku z brakiem odpowiedzi w terminie na moje zgłoszenie reklamacyjne z dn. 19.12.2014r. uznaję, iż jest jednoznaczne z jego uznaniem.
Wobec powyższego żądam jego spełnienia w przeciągu 14 dni dotyczącego wymiany dekodera, który otrzymałam Turbobox+ zamiast obiecanego w umowie telefonicznej Wi Fi PremiumBox+.
W przeciwnym razie będę zmuszona rozwiązać umowę zawarta telefonicznie w dn.19.12.2014r. z wyłącznej winy operatora w związku z niedotrzymaniem tak warunków umowy zawartej telefonicznie (nr.tel.xxx) jak i zgłoszenia reklamacyjnego z dn. 19.12.2014r.
Żądam także w terminie 14 dni roboczych przesłania wszystkich nagrań rozmów telefonicznych tak z dn.19.12.2014r. jak i z dn. 29.01.2015r. na adres mailowy:...... .
Dobrze ?