N
NieUfajLudzia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
- Autor Autor
Czyli jestem w .... To zostaje mi się kontaktować z firmą windykacyjną i iść na ugodę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ugodę w sprawie czego? Jeśli to były rzeczywiście 3 telefony, to co tu mocno nie gra.NieUfajLudzia napisał:Czyli jestem w .... To zostaje mi się kontaktować z firmą windykacyjną i iść na ugodę?
Może ktoś na boku, poza twoją wiedzą dorzucił kolejne? Kwota za 3 słuchawki jest naprawdę absurdalnaNieUfajLudzia napisał:No 3 telefony na firme brane były dla mnie tez cos jest nie tak bo nigdzie nie moglem znalezc tak wysokiej kary.
Kara umowna w umowie o świadczenie usług telekomunikacyjnych? Nie żartuj. Należy się tylko zwrot ulgi.rewt napisał:Kara umowna ma zachęcić drugą stronę do wywiązania się z umowy, więc może być i absurdalna
W tej sprawie jest zapis w umowie o zwrocie ulgi. Jeśli byłby zapis o karze umownej to takie żądanie w pozwie podlega bezwzględnemu oddaleniurewt napisał:No więc na potrzeby dyskusji nazwijmy ją ulgą z art. 56 ust. 7 ustawy Pt, co ogólnie niczego nie zmienia.
Nie prawda. Podlega oddaleniu wyłącznie na zarzut (to przeciwieństwo bezwzględnego oddalenia).amelia2013 napisał:podlega bezwzględnemu oddaleniu
Albo płacisz, albo czekaszNieUfajLudzia napisał:Ponawiam pytanie .
Przeanalizowali umowę, zorientowali się, czy faktycznie jest do zapłacenia jakaś należność i w jakiej kwocie. Jeśli już byśmy to wiedzieli, rozpoczęlibyśmy negocjacje z wierzycielem, by osiągnąć z porozumienie z jak najmniejszą kwotą do zapłaty.NieUfajLudzia napisał:Co wy byście zrobili w takiej sytuacji?