Orzeczenie sądu potrzebne do warunków zabudowy

• Autor wątku Autor wątku Angebob
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Została wyznaczona data rozprawy stawiennictwo nieobowiązkowe. Skarge o ukaranie za niewykonanie wyroku i moje pismo o orzeczenie co do istoty sprawy bedzie na jednej rozprawie,teraz lepiej dla mnie być na rozprawie czy może nie jechac, czy sąd na rozprawie ma gotowy wyrok czy powstaje on dopiero na rozprawie.

dajvi napisał:
Została wyznaczona data rozprawy stawiennictwo nieobowiązkowe.

Taki standard :)

dajvi napisał:
czy sąd na rozprawie ma gotowy wyrok czy powstaje on dopiero na rozprawie.

rozprawa wyglada tak: sad relacjonuje sprawe, potem daje glos stronom, jesli te sie stawily

nastepnie strony wychodza i sklad sie naradza

potem strony zostaja zaproszone na sale i sad orzeka wyrok

czyli adwokat niepotrzebny,moze sam sobie dam rade w koncu znam sprawe najlepiej,ale jak przed WSA wykazac swoje racje., od czego zacząc.

powiedziec, co ma pan na mysli podczas rozpary- sedziowie wysluchaja, a potem podczas uzasadniania wyroku pozna pan ich stanowisko

Tak owszem ale sąd nie lubi rozszerzać spraw ponad to co jest konieczne i oddalono skarge
in owszem przyznano mi racje ale może w innym postepowaniu a mi juz nie chce sie walczyć z organami PANSTWA POLSKIEGO kiedy z góry wiadomo że jestem skazany na porażke. Dziekuje za ponad trzydziesci tysiecy wyswietleń,ale jestem skazany na siebie i JUŻ ODNIECHCIAŁO mi sie po ponad trzech latach walki i sporo straconych pieniedzy,kiedy to urzednika ukarano tylko na pismie niby dyscyplinarnie,który celowo utrudniał całe postępowanie,i nadal pracuje w urzedzie a ja jak nie miałem tak nadal nie mam Warunków zabudowy.Brawo dla urzednika gminy Cz... który skutecznie potrafi zadbać by nigdy nie dostac WZ. gdy jest to sprzeczne z interesami człowieka który wydaje WZ i w pełni popiera go Burmistrz.

Niestety brak uzasadnienia. Czy wystapil pan o sporzadzenie?

Witam ponownie Postanowiłem powalczyc dalej nie jak wczesniej o przewlekłosc post. a o uzyskanie WZ i WSA w Krakowie oto taki wydał wyrok II SA/Kr 845/17 .Choc z nim się nie zgadzam to czy w ogóle jest szansa aby zaskarzyc ten wyrok. Pozdr.RR

Ostatnią edycję dokonał moderator:
w tym orzeczeniu ten zapis jest kluczowy
II SA/Kr 845/17 - Wyrok WSA w Krakowie z 2017-11-30

Dla porządku należy zauważyć, że skarżący, nie skorzystał z możliwości dalszego kontestowania ww. rozstrzygnięć odmawiających uzgodnienia projektu decyzji o ustaleniu przedmiotowych warunków zabudowy w drodze skargi do sądu administracyjnego. Jeżeli natomiast skarżący nadal kwestionuje prawidłowość stanowiska organu uzgadniającego, to winien podjąć kroki zmierzające do ewentualnego wyeliminowania z obrotu prawnego ww. ostatecznych postanowień uzgodnieniowych, ponieważ dopóki w obrocie prawnym te postanowienie pozostają nie jest możliwym wydanie pozytywnej decyzji o warunkach zabudowy.

czy w ogóle jest szansa aby zaskarzyc ten wyrok

Ostatnia edycja:
Tak tylko w jakim trybie moge takie postanowienia wyeliminowac z obrotu prawnego,czytając wyroki to NSA oddala skargi gdy nie było zaskarzenia postanowien a czas na takie zaskarzenie minął.

OK czyli jeżeli udało by się doprowadzic do uniewaznienia rozporządzenia wojewody ktore to miał wpływ na wydane decyzje gdyż nie były uzgadniane w mysl przepisów o ochronie przyrody,to czy potem mozna wzruszyc ostateczne decyzje organów uzgadniających,a docelowo uchylic decyzje w sprawie odmowy wydania Warunków zabudowy.

Oddalono skarge,wniosłem o uzasadnienie 07.02.2018 ile czasu ma WSA na uzasadnienie.

Dziękuje za odpowiedz dzisiaj wskoczyło uzasadnienie i teraz szukam kogos kto napisze skarge do NSA jaki to może byc koszt i moze ktos z forum sie podejmie.

Idac za uzasadnieniem WSA

Pomimo pojawiających się w orzecznictwie różnych poglądów

Warto odszuka te poglądy odmienne i na nich oprzeć skargę kasacyjną :)

Powrót