O to treść odwołania :
,,Nie zgadzam się z tą decyzją , uważam że ZUS nieprawidłowo ustalił że nie jestem osoba niezdolną do pracy. W mojej sprawie lekarz orzecznik ZUS orzeczeniem z dnia 1 marca 2021r. orzekł iż nie jestem osobą niezdolną do pracy . To orzeczenie po moim sprzeciwie zostało utrzymane w mocy przez komisję lekarską ZUS która także stwierdziła , że nie jestem niezdolny do pracy. Moim zdaniem ustalenia zarówno orzecznika jak i komisji ZUS iż nie jestem niezdolny do pracy są nieprawidłowe oraz niezgodne ze stanem faktycznym. Pozwolę sobie nadmienić iż zarówno orzeczenia lekarza orzecznika jak i komisji ZUS zostały wydane bez uprzedniego zbadania mnie przez nich w trybie zaocznym. Dodatkowo istotne jest również iż znikome uzasadnienie lekarza orzecznika w orzeczeniu z dnia 1.03.2021 stwierdzające iż zastosowane dotychczasowe leczenie i rehabilitacja pozwoliły na uzyskanie poprawy sprawności i funkcjonowania nie mają odzwierciedlenia w dołączonej przeze mnie dokumentacji zatem trudno stwierdzić w jaki sposób zostało to ustalone bez uprzedniego zbadania mnie. Komisja ZUS natomiast w wydanym przez siebie orzeczeniu nie podała uzasadnienia w ogóle co według mnie należy interpretować jako brak posiadania jakiegokolwiek argumentu uzasadniającego jej ustalenia.
Moje schorzenia powodują ,że nie jestem w stanie wykonywać pracy w związku z czym od grudnia 2019 do 14 grudnia 2020 byłem uprawniony do świadczeń z tytułu niezdolności do pracy .Stan mojego zdrowia niestety nie uległ poprawie w wyniku dotychczasowego leczenia, natomiast rokuje poprawę w przypadku zastosowania innych dostępnych metod leczenia których kosztów bez wsparcia w postaci świadczenia rehabilitacyjnego nie będę w stanie udźwignąć . Niezdolność do pracy w moim przypadku wynika ze schorzenia w postaci Boreliozy zarówno neurologicznej (ze zmianami w mózgu włącznie) jak i stawowej która niesie za sobą szereg dotkliwych objawów skutecznie uniemożliwiających mi prawidłowe funkcjonowanie.
Wnoszę o powołanie w tej sprawie odpowiednich biegłych w celu oceny mojej niezdolności do pracy.''
Wszelkie porady oraz spostrzeżenia mile widziane.