Ostrzeżenie

• Autor wątku Autor wątku Marek Tereszewski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Zwrot zadatku przez biuro nieruchomości

Nie pisz post pod postem. Do cytowania kilku postów służy multicytat, o który zresztą wczoraj pytałeś...
Na tym, że dostaje się punkt karny. 3 punkty- ban.

Ag_Maz napisał:
Nie pisz post pod postem. Do cytowania kilku postów służy multicytat, o który zresztą wczoraj pytałeś...
To zdarzyło mi się pierwszy raz i to z powodu tego, ze Wasz serwer się wiesza. Wysłałem posta i nie doszedł, pokazał się po chwili.

Ag_Maz napisał:
Na tym, że dostaje się punkt karny. 3 punkty- ban.
Biorąc pod uwagę, że jestem Waszym nowym kolegą (od kilku dni dosłownie), uważam, że powinienem dostać po przyjacielsku coś na PW.
Tymczasem jestem, dość nieprzyjemnie upominany na forum.

Teraz pomyślę, czy nie dokonać samobanowania.

Na ogół, jak się do kogoś przychodzi w gości i nie stosuje się do zasad panujących w domu, mimo że o tych zasadach zostało się pouczonym, to się przeprasza. Jakoś nie zauważyłam tego słowa. Ty w zamian tego drążysz temat...
Z mojej strony EOT. Bo będę jeszcze mniej przyjemna.

Nie dopuszczę do tego żebyś miała okazję bycia mnie przyjemną.
Ag_Maz napisał:
Na ogół, jak się do kogoś przychodzi w gości
Ja moich gości traktuję zdecydowanie lepiej, niż mnie potraktowano tutaj.
No cóż nie byłem tu mile widziany, więc pozostaje mi tylko się pożegnać.
Miło było, choć niestety bardzo krótko.

Dramatyzujesz trochę, nie sądzisz? To, że nie ukwieciłam odpowiedzi do Ciebie pięknymi słowami, nie nalałam piwa i nie podałam kapci nie było złym traktowaniem. To, że Ci zwróciłam uwagę, to normalne, taka jest rola moderatora.
A na pomoc poza forum jesteśmy wyczuleni najbardziej.

Marek Tereszewski - Jaki ma Pan problem? Udzieliłem Panu ostrzeżenia za ofertę pomocy poza forum. Jest to niedopuszczalne.

Janusz M. napisał:
Mam problem z par. 8. regulaminu a konkretnie z zapisem "Powyższy zakaz obejmuje ... Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników."
Zapis taki jest niezgodny z prawem ogólnie obowiązującym.
Dziwne by to było, gdybyś Ty jako administrator forum miał możliwość wpływania na treści mojej prywatnej korespondencji na PW i e-mailowej.
Pomimo, że nad moją prywatną korespondencją nie możesz mieć kompletnie żadnej kontroli, to taki zapis skłania jednak do podejrzeń. Być może masz takie inklinacje i w jakiś sposób próbujesz inwigilować uczestników forum, tego nie wiem, ale takim zapisem z całą pewnością regulamin forum odjechał w stronę Białorusi.
Zalecam Ci głębokie przemyślenie tego zapisu i być może przeredagowanie go.
Masz do wyboru trzy warianty:
1. Twardo stać na stanowisku, że tak ma być i koniec.
2. Uderzyć się w pierś i przyznać, że to faktycznie jest przejęcie.
3. Zaostrzyć regulamin i zakaz poszerzyć np. na rozmowy telefoniczne, komunikatory, itd.

A kto mówi, że my mamy wgląd w PW, o mailach nie wspominając? (jak już, to chyba chodzi Ci o § 10 regulaminu...
Chodzi o to, że nie można pomagać poza forum (np. za pomocą PW i maili), oferować swoje usługi tymi kanałami, czy też na łamach forum (to ostatnie widzimy przecież). Poważny człowiek przestrzega zakazów i stosuje się do takich reguł bez dyskusji.
Jeśli dochodzą do nas sygnały, że dana osoba oferuje pomoc za pośrednictwem PW czy maila, wyciągane są konsekwencje.

Ag_Maz napisał:
A kto mówi, że my mamy wgląd w PW, o mailach nie wspominając?
Nikt nie mówi - przeczytaj to co napisałem jeszcze raz, tylko tym razem ze zrozumieniem proszę.

Ag_Maz napisał:
(jak już, to chyba chodzi Ci o § 10 regulaminu...
Tak chodzi o par. 10

Ag_Maz napisał:
Chodzi o to, że nie można pomagać poza forum (np. za pomocą PW i maili)
Wypadało by żebyś jako moderatorka znała regulamin. Możesz wskazać konkretny zapis mówiący o tym, czy też stosujesz zwykłą nadinterpretację.

Ag_Maz napisał:
Poważny człowiek przestrzega zakazów i stosuje się do takich reguł bez dyskusji.
Czyżbyś zdecydowała się na wycieczkę osobistą? Sugerujesz mi, że jestem niepoważny, ponieważ ośmielam się dyskutować na temat regulaminu?
No to jest jakaś nowa jakość do której z całą pewnością nie jesteś w stanie mnie przyzwyczaić. Zawsze dyskutuję ze wszystkim co mi się nie podoba, narusza moje prawa i wolności osobiste, lub propaguje głupotę.

Panie Marku.
Zalecam naukę czytania ze zrozumieniem.
Pisze Pan jakieś bzdury na temat naszego regulaminu.
Bez obrazy, ale nasz regulamin układali zawodowi doświadczeni prawnicy, a nie amatorzy, do których Pana zaliczam.

Janusz M. napisał:
Zalecam naukę czytania ze zrozumieniem.
Ups. widzę, że brakuje Ci argumentów i posuwasz się do dawania mi zaleceń. Bardzo nieprofesjonalne.

Janusz M. napisał:
Pisze Pan jakieś bzdury na temat naszego regulaminu.
Prosiłem o wskazanie zapisu na poparcie twierdzeń moderatorki. Twierdzeń - dodam - nieprawdziwych.

Janusz M. napisał:
Bez obrazy, ale nasz regulamin układali zawodowi doświadczeni prawnicy,
Zawodowi - powiadasz - prawnicy, układali regulamin. Niech i tak będzie. Gdyby któryś chciał na ten temat porozmawiać, to jestem gotowy. Ale nie o tym pisałem, to Ty wywołujesz kolejny wątek związany z regulaminem gloryfikując prawników.
Ja pisałem, że moderatorka powinna ten regulamin znać. Twierdzę, że go nie zna (prosiłem o wskazanie zapisu na potwierdzenie jej twierdzenia).

Janusz M. napisał:
doświadczeni prawnicy, a nie amatorzy, do których Pana zaliczam.
Kolejna wycieczka osobista.
Smutne, bardzo smutne.

Marek Tereszewski napisał:
Wypadało by żebyś jako moderatorka znała regulamin. Możesz wskazać konkretny zapis mówiący o tym, czy też stosujesz zwykłą nadinterpretację.
Proszę:
§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila.
Wystarczy?

Nie wystarczy.
W regulaminie jest napisane:
"Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum"
Przeczytaj to dwa razy - proszę.
Tymczasem ty nad interpretując ten zapisz napisałaś, że "Chodzi o to, że nie można pomagać poza forum (np. za pomocą PW i maili)".
Zwróć uwagę.
Regulamin zabrania umieszczania propozycji.
A Ty interpretujesz to w ten sposób, że nie można pomagać poza forum.
Naprawdę nie widzisz żadnej różnicy?
Czy może dla Ciebie jest to różnica nieistotna.
Ciekawy jestem.

Ja tylko dodam, że w każdej chwili mogę Panu udowodnić, że reklamuje Pan spółkę Capital Inc, której jest Pan prezesem. A to jest sprzeczne z regulaminem forum.

No tak, bo jak nie zaproponujesz pomocy, a po prostu jej udzielisz, to będzie OK? Pomijając, że Ty złamałeś regulamin, proponując pomoc- tak gwoli wrócenia do korzeni i przypomnienia sobie skąd ta cała awantura.

Ostatnia edycja:
Ag_Maz napisał:
No tak, bo jak nie zaproponujesz pomocy, a po prostu jej udzielisz, to będzie OK?
Chodzi o to, że jako moderatorka forum prawnego, powinnaś być precyzyjna jak szwajcarski zegarek co najmniej w odniesieniu do własnego regulaminu. W tej kwestii nie powinnaś pozwalać sobie na taką nonszalancję interpretacyjną. Chodzi o prestiż moderatorki.
Tak - udzielanie pomocy poza forum jest zgodne z regulaminem. Tego regulamin nie zabrania.

Ag_Maz napisał:
Pomijając, że Ty złamałeś regulamin, proponując pomoc- tak gwoli wrócenia do korzeni i przypomnienia sobie skąd ta cała awantura.
Nie wiem dlaczego do tego wracasz. Zaraz potem napisałem "Ups - nie wiedziałem" - lub coś w tym znaczeniu. Nie wystarczyło?

Ostatnia edycja:
Proszę zakończyć dyskusję. Dział wsparcia technicznego to nie miejsce na taką dyskusję.
Do Pana Marka mam prośbę o zmianę nazwy użytkownika. Obecna, to "ukryta" reklama firmy.
Proszę mi podać na PW innego nicka.

Zabranianie używania własnego imienia i nazwiska jest naruszeniem prawa RP.
Niezależnie od tego, że sam regulamin forum głosi że:
"Zabronione jest umieszczanie na forum postów, które zawierają jakiekolwiek treści lub materiały niezgodne z obowiązującym prawem RP"
Powyższy post jest naruszeniem nie tylko regulaminu forum, ale prawa ogólno-obowiązujacego w naszym kraju.

Powrót