Oszukana przez firmę T2C INTERNATIONAL LLC.

• Autor wątku Autor wątku xjustynax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dodatkowo wszystko co od nich otrzymywałam w formie listów było wysłane listem ekonomicznym, ( żadnych poleconych) nic nie podpisywałam

EWA HANNA napisał:
Witam,

przesyłam moją dzisiejszą odpowiedź, na Wezwanie do zapłaty z Kancelarii Windykacji Sądowej, Warszawa ul. Marszałkowska 58. Wcześniej był to Ceron Worldwide Inkasso Limitet z Radomia, a jeszcze wcześniej T2C.

SPRZECIW

od wezwania do zapłaty
Sygn. sprawy: XXXXXX/2015

W odpowiedzi na Państwa wezwanie do zapłaty wnoszę sprzeciw od wezwania do zapłaty i informuję, iż moje zadłużenie nie istnieje, zatem trudno mówić tu o natychmiastowym jego uregulowaniu. Wezwanie do zapłaty powinno zostać przesłane listem poleconym, co w tej sytuacji i od początku korespondencji, nie miało miejsca.
W dniu 26.11.2015 r. udzieliłam pisemnej odpowiedzi Firmie Ceron Worldwide Inkaso Limitet, iż w dniu 20.05.2015 r. dokonałam pisemnego wypowiedzenia- ustnej i zawartej na odległość umowy pomiędzy mną a firmą T2 International LLC oraz odesłałam przesłany mi „towar” za promocyjną cenę wynoszącą 19,90 zł. Ten „pseudo towar” nie był wart nawet tej kwoty, tym samym umowa zawarta w formie ustnej, nie jest prawnie skuteczna. Zgodnie z Warunkami umowy, które również załączyłam do powyższej korespondencji, wszelkie formalności rezygnacji z abonamentu zostały dopełnione. Umowa została wypowiedziana, „towar” został zwrócony do nadawcy następnego dnia po jego otrzymaniu, nie doszło do przeniesienia prawa własności. Z uwagi na prawnie skuteczne rozwiązanie umowy, od daty 20.05.2015 nowe przesyłki nie przychodzą. Tym samym fakt, iż Firma T2 International LLC żąda zapłaty za „towar”, który jest w jej posiadaniu, można uznać nie tylko za łamanie prawa, ale nazwać próbą wyłudzenia. Reprezentujecie Państwo Kancelarię Windykacji Sądowej, zatem zdajecie sobie Państwo sprawę, że na tę czynność są nie tylko stosowne określenia ale i paragrafy.
Z uwagi na fakt, iż teraz to Państwo jesteście nadawcą Wezwania do zapłaty informuję, iż całość korespondencji jest w posiadaniu powyższej Firmy i zapewne macie Państwo w nią wgląd.

W związku z powyższym wnioskuję o skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego.

Informuję również, że niezależnie od Państwa poczynań, zawiadamiam Prokuraturę o próbie wyłudzenia nienależnej kwoty, wynoszącej obecnie już 137,90 zł.
Z moich informacji wynika, że nie tylko ja jestem stroną zawiadamiającą o próbie wyłudzenia i całkiem możliwe, że razem z ponad setką poszkodowanych, wniesiemy pozew zbiorowy, zawiadamiając nie tylko o samym procederze i stronach biorących w nim udział, ale również wnioskując o odszkodowanie.

Witam. Ja do nich napisałam maila na podany adres-jeszcze w grudniu-i żadnej odpowiedzi.
Właśnie piszę zawiadomienie o próbie wyłudzenia pieniędzy do Prokuratury Rejonowej.
Pozdrawiam...

Do ewa-s8

Podam kontakt mailowy: hanka.danka@o2.pl
Właśnie piszę zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej o próbie wyłudzenia pieniędzy.

Powrót