Sytuacja wygląda tak jak opisała to większość poszkodowanych przez portal BE2.com.
Rejestrujesz się, opłacasz (masz do wyboru miesiąc, pół roku i chyba rok), ja wybrałam miesiąc. Po dwóch tygodniach stwierdziłam, ze portal jest nieciekawy, więc napisałam prośbę o usunięcie konta i pakietu.
Dostałam info, że trzeba wysłać to pismo jako załącznik podpisany albo faksem (kto dziś używa fax!?) na adres Luxemburski. Wysłałam jako załącznik. Po dwóch tygodniach portal Be2 pobrał opłatę z moje karty, mimo braku zgody i pismo z prosbą o anulację członkostwa. Odpowiedź dostałam w treści:"Prosimy zauważyć, że Konto Premium zostaje automatycznie przedłużone, jeżeli w odpowiednim czasie nie zostanie złożona rezygnacja. Jest to element regulaminu serwisu, który został przez Ciebie zaakceptowany podczas rejestracji. Dodatkowo informacja ta widnieje na potwierdzeniu zapłaty, który zostaje wysłany po dokonaniu zakupu.
Ponieważ nie otrzymaliśmy Twojej rezygnacji, zgodnie z regulaminem Twoje Konto Premium zostało automatycznie przedłużone. W związku z powyższym, zwrot opłaty lub jej części w tym przypadku nie jest możliwy. W przypadku pytań, prosimy o kontakt".
WIem, ze taką samą formułkę dostaje większość użytkowników. Ogólnie rozmowa brzmi jak z automatem.
Zgłosiłam policji internetowej, ale cisza. Zgłosiłam też bankowi jako transakcję nieautoryzowaną i zastrzegłam kartę, ale nie chciałabym, żeby to się ciągnęło przez wiele miesiecy i firma mi naliczła opłaty jak innym piszącym w wątkach ponizej.
Poza tym chciałabym odzyskać swoje pieniądze. WIem, ze pojawił sie artykuł przestrzegający przed nielegalnymi praktykami i namawiający do zgłosznia Europejskiemu Centrum KOnsumenta, co dziś zrobię. Ile jeszcze ludzi sie na to natnie skoro to się wlecze od paru lat??? Dość upierdliwa sprawa.
A tu poniżej linki w ktorych opisują historie inni oszukani.
***mod***
Wątki te są poruszane TU:
***mod***http://webcache.googleusercontent.c...ortal-randkowy-be22+&cd=3&hl=pl&ct=clnk&gl=pl