Oszukańczy portal

• Autor wątku Autor wątku Ivota
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ivota

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Czy ktoś już znalazł sposób na złodziei z portalu Be2?
Pobieraja opłate z karty po raz kolejny i to w wysokosci 10 wyzszej niz pierwsza aktywacja mimo prośby o usunięciu profilu.
Widizałam setki postow o tym, ale żadnej skutecznej rady.
Jak odzyskać pieniadze i wyrejestrowac skutecznie?

Iwona

jak pobierają opłatę z karty? samodzielnie sobie biorą bez twojej zgody? kradną ci forsę z karty?

Sytuacja wygląda tak jak opisała to większość poszkodowanych przez portal BE2.com.

Rejestrujesz się, opłacasz (masz do wyboru miesiąc, pół roku i chyba rok), ja wybrałam miesiąc. Po dwóch tygodniach stwierdziłam, ze portal jest nieciekawy, więc napisałam prośbę o usunięcie konta i pakietu.
Dostałam info, że trzeba wysłać to pismo jako załącznik podpisany albo faksem (kto dziś używa fax!?) na adres Luxemburski. Wysłałam jako załącznik. Po dwóch tygodniach portal Be2 pobrał opłatę z moje karty, mimo braku zgody i pismo z prosbą o anulację członkostwa. Odpowiedź dostałam w treści:"Prosimy zauważyć, że Konto Premium zostaje automatycznie przedłużone, jeżeli w odpowiednim czasie nie zostanie złożona rezygnacja. Jest to element regulaminu serwisu, który został przez Ciebie zaakceptowany podczas rejestracji. Dodatkowo informacja ta widnieje na potwierdzeniu zapłaty, który zostaje wysłany po dokonaniu zakupu.
Ponieważ nie otrzymaliśmy Twojej rezygnacji, zgodnie z regulaminem Twoje Konto Premium zostało automatycznie przedłużone. W związku z powyższym, zwrot opłaty lub jej części w tym przypadku nie jest możliwy. W przypadku pytań, prosimy o kontakt".
WIem, ze taką samą formułkę dostaje większość użytkowników. Ogólnie rozmowa brzmi jak z automatem.

Zgłosiłam policji internetowej, ale cisza. Zgłosiłam też bankowi jako transakcję nieautoryzowaną i zastrzegłam kartę, ale nie chciałabym, żeby to się ciągnęło przez wiele miesiecy i firma mi naliczła opłaty jak innym piszącym w wątkach ponizej.
Poza tym chciałabym odzyskać swoje pieniądze. WIem, ze pojawił sie artykuł przestrzegający przed nielegalnymi praktykami i namawiający do zgłosznia Europejskiemu Centrum KOnsumenta, co dziś zrobię. Ile jeszcze ludzi sie na to natnie skoro to się wlecze od paru lat??? Dość upierdliwa sprawa. :rolleyes:

A tu poniżej linki w ktorych opisują historie inni oszukani.

***mod***

Wątki te są poruszane TU:

***mod***http://webcache.googleusercontent.c...ortal-randkowy-be22+&cd=3&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
:rolleyes:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wyraziłam zgode na płatność miesięczna i poprosiłam o anulacje ustawien premium przed zakończeniem okresu miesiąca. Wyraźnie o tym napisałam.

Przecież tam napisałam, ze tak. Udali, ze je nie dostali, wysłałam ponownie.

To jakis ABSURD!
Właśnie dostałam list o tresci:
Szanowny Użytkowniku be2,

Dziękujemy za wiadomość.

Chcielibyśmy potwierdzić, że Twoje konto premium,wygaśnie w dniu 13.02.2016
Jednakże w celu refundacji ostastniej płatności niezbędne jest przesłanie potwierdzenia wysłania rezygnacji. Przesłany dotąd list nie może zostać uznany jako dowód terminowej rezygnacji.

Proszę zwrócić uwagę, że Twój profil będzie nadal aktywny, nawet po wygaśnięciu Konta Premium. Jeśli chcesz usunąć lub deaktywować swój profil, należy wejść w zakładkę "Mój profil" a następnie w "Ustawieniach" wybrać opcję "Ustawienia profilu". Tu możesz deaktywować lub usunąć profil.

W przypadku dalszych pytań prosimy o kontakt.

Dziękujemy za korzystanie z be2.

Zobaczyć nasz link "Najczęściej zadawane pytania", który znajduje się na dole każdej strony, jest to szybszy sposób na uzyskanie odpowiedzi.

Z wyrazami szacunku
Serwis klienta be2____________________
***mod***

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ivota napisał:
więc napisałam prośbę o usunięcie konta i pakietu.
To za mało.
Informacja : Umowa odpłatna nie może zostać wypowiedziana poprzez zwykłe usunięcie profilu. Usunięcie profilu w przypadku świadczenia odpłatnego nie powoduje rozwiązania stosunku umownego. Usuwając profil Klient rezygnuje jedynie z korzystania z już opłaconego świadczenia. Oznacza to, że Klient nie otrzyma zwrotu dokonanej zapłaty.
I dodatkowo:
Wypowiedzenie odpłatnej umowy (tzw. „członkostwa Premium") musi nastąpić co najmniej na 14 dni kalendarzowych przed upływem danego okresu umownego chyba, że Serwis be2 wskaże inny termin. (patrz ustęp 2 niniejszego punktu „Przedłużenie umowy")

Zachowałaś formę i termin?

Zapoznałaś się w ogóle z tamtym regulaminem?

Ogólnie chodzi o nielagalne stosownaie praktyk przez ten serwis i dudni o tym wiele forów.
Tak, załączyłam dokument, ale teraz mi mówią
"jednakże w celu refundacji ostastniej płatności niezbędne jest przesłanie potwierdzenia wysłania rezygnacji. Przesłany dotąd list nie może zostać uznany jako dowód terminowej rezygnacji"
Załącznik był w mailu (bo tez to była forma dopuszczalna). Wyślę raz jeszcze- zobaczymy.

Wypowiedzenie umowy należy kierować na adres:

be2 S.à.r.l.
Serwis Klienta be2
291, route d'Arlon
L-1150 Luxembourg
Luxembourg

lub Faks: +48 (22) 485 34 72

Ja tu nie widzę adresu email.

Pytałem również, czy zachowałaś termin?

Otóż sformowałam pismo z własnorecznym podpisem, załączyłam w mailu. Nadal uważają, ze nie ma mocy?

Dziękujemy za wiadomość.

Prosimy pamiętać, iż rezygnacja z konta Premium poprzez wiadomość email nie jest możliwa, chyba że zawiera załączoną podpisaną rezygnację.

Rezygnacja z konta Premium powinna zawierać następujące informacje: imię i nazwisko, nazwę użytkownika, adres email użyty podczas rejestracji oraz podpis.

Istnieją trzy metody wysłania podpisanej rezygnacji:
- jako fax na numer: ***mod***

- jako załącznik wiadomości email na adres:***mod***

- lub pocztą, na adres:
***mod***
Prosimy pamiętać, że Twoja kompletna rezygnacja musi do nas dotrzeć najpóźniej 14 dni przed kolejnym przedłużeniem Konta Premium. W przypadku złożenia rezygnacji w późniejszym terminie Twoje Konto Premium zostanie przedłużone.
Złożenie rezygnacji z Konta Premium nie spowoduje automatycznego usunięcia Twojego profilu.

Jeśli po złożeniu rezygnacji chcesz skasować Twój profil, możesz to zrobić samodzielnie w “Mój profil”, "Ustawienia" a kolejnie "Usunięcie profilu".

Jeśli masz dalsze pytania, skontaktuj się z nami.

Zobaczyć nasz link "Najczęściej zadawane pytania", który znajduje się na dole każdej strony, jest to szybszy sposób na uzyskanie odpowiedzi.

Z wyrazami szacunku
Serwis klienta be2

Dane kontaktowe owego serwisu nie są tutaj potrzebne, wystarczy, że napisze o ich istnieniu. mod

Nie o taki komentarz mi chodziło. Szczerze mówiąc, korzystam z wielu serwisów. Kiedyś sama brałam udział w budowaniu takich, stąd moja znajomość. Edarling od razu mi cofnał płatoność nie wywijając się takimi sztampowymi hasłami.
Potrzebuję pomocy prawnej a nie złośliwych komentarzy.
Jak wiadomo są to niedopuszczalne praktyki.
***mod***

Powrót