Oszukany przez firmę NOVUM, zerwanie umowy z TP

• Autor wątku Autor wątku Kyczmot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kończąc off-topic.
Dopóki ktoś nie zostanie skazany prawomocnym wyrokiem sądu za oszustwo, nie można go tak nazywać.
Nie będę usuwać powyższej dyskusji, bo zaraz pojawią się następni, którzy powtórzą ten sam błąd. Zostawiam ją jako przestrogę.

Nie chcę off-topicować, ale publiczny zarzut, jeśli jest prawdziwy, i służy ochronie społecznie uzasadnionego interesu (a w tym przypadku w moim przekonaniu tak właśnie jest, bo ostrzega przed nieuczciwymi firmami), nie jest przestępstwem. Ale to nie ja jestem tu moderatorem.

witam po 2 mies spokoju i zapłaceniu im ponad 200zł sciągnęli ojcu 450zł z renty chorobowej więc zadzwoniłam do tej firmy z bardzo niekulturalnymi konsultantami i dow się że zerwanie umowy wynosi około 170zł a nie jak w przypadku taty 700zł. ojciec prosił o kopie umowy ale pani konsultant udawała, że nie słyszy dopiero jak wrzasął obiecała ją wysłać w ciągu 14 dni i ma pomóc sporządzić pismo o zwrot ponad 500zł od Novum ale w cuda nie wierzmy :) prędzej dojdzie do końca świata niż oddadzą kase i zobacze umowe. Pytam ją gdzie moja umowa? gdzie pismo od Telekomunikacji Polskiej że zrywam umowe z nimi? gdzie pismo że z nimi niby coś tata zerwał i gdzie rachunki!? no to się w głowie nie mieści, do sąadu ich podam i jeszcze ich podam o krzywdy moralne (ojciec jeśc i spać nie mógł martwiąc się czy mu z mamą strczy do 1) proszę o radę jak z nimi rozmawiać by to przyniosł0 jakiś skutek! z góry dziękuje :)

Dzień dobry. Poczekajcie z tym Sądem ( chociaż nie wiem jaki jest termin złożenia odwołania w tym konkretnym przypadku) Złóż najpierw skargę i odwołanie do Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej w Warszawie. ( dokładne adresy w poscie- odpowiedzi na notkę Geassa) Mozna także emeilem.Ja jednak zrobiłam to tradycyjnie -pocztą. Opiszcie dokładnie sytuację. Naprawdę rzetelnie rozpatrza sprawę. Przeczytaj o moich perypetiach. A o nie przespanych nocach cos wiem. Dwa miesiące noc w noc przed zaśnięciem myślałam co też tym razem mi odpiszą i co ja zrobię. Pozdrowienia. Daj znać co dalej. Mam nadzieję, że sprawa zakończy się tak jak moja.

Witam,
Rodzice podpisali umowę z novum, będąc zapewnieni, że nie będą musieli ponosić dodatkowych kosztów związanych z utrzymaniem linii. Dzisiaj zadzwonił pan z TP SA z wiadomością, że linia musi być opłacana z powodu takiego, iż mamy internet z neostrady. Dlatego rodzice uznali, że zrezygnują z novum, gdyż będą musieli więcej płacić niż to warte. Od podpisania umowy minął ok. miesiąc, chociaż na umowie nie ma napisanej żadnej konkretnej daty. Czy mógłby ktoś z państwa poradzić co napisać w rezygnacji z umowy aby sprawa została rozwiązana pomyślnie?

Moja historia z telekomunikacją Novum rozpoczęła się tak samo telefon pani przestawiła się, że dzwoni z telekomunikacji,zapytała jakie płacę rachunki itd nie piszę dalej bo krew mnie zalewa jak pomyślę a historia w każdym wątku jest taka sama tylko w moim przypadku nie pojawił się kurier ani żaden przedstawiciel z firmy novum z umową a o tym,że rzekoma umowa jest dowiedziałam się z firmy orange ,zadzwonili do mnie i zapytali czy wiem ,że wpłynęło zamówienie WLR i prawdopodobnie od marca 2013 roku będę klientką Novum. Zaczęłam od UKE ,potem rzecznik w moim mieście i przede wszystkim pisałam do Novum o kopię umowy , kopię otrzymałam a jakże ,podpis pożal się Boże dzikie kulfony jakby stawiane ręką rocznego dziecka ,sfałszowany widać gołym okiem bez interwencji grafologa
Zgłosiłam nadużycie w Telekomunikacji Polskiej ,wysłałam pismo do novum (za potwierdzeniem odbioru),że absolutnie nie wyrażam zgody na przeniesienie do novum ,pisze reklamacje do Rzekunia (bok novum)do tej pory nie otrzymałam żadnej wiadomości
Czekam na rozwój wypadków a może ktoś z Państwa ma podobne doświadczenia z umową-widmo i mógłby się podzielić

Witam,
Przez dłuższy czas pracowałam w TP S.A na infolinii która pomaga w takich sytuacjach. Jeżeli nie mineło 10 dni to należy napisać odstąpienie od umowy, niestety nie ma sensu informować TP o tym fakcie ponieważ Operator wysyła do TP informację po około 2 tygodniach i wtedy dopiero można coś zdziałać. Np: Złożyć oświadczenie nadużycia na infolinii, Rzecznik praw konsumenta, UKE. Jeżeli chodzi o Novum i o adres "Rzekuń" to jest jeszcze drugi adres który jest bardziej wiarygodny. Jeżeli ma ktoś dodatkowe pytania chętnie pomogę.

Jeżeli chodzi o odstąpienie to powinno wyglądać i zawierać następujące informacje:
W lewym górnym rogu wszystkie dane: imie, nazwisko, adres, kod pocztowy, numer telefonu
Następinie treść:
Odstępuję od umowy z firmą ... numer umowy ... podpisaną w dniu ...
Powołując się na prawo odstąpienia w ciągu 10 dni, umowe uważam za nie ważna
ponieważ nie zostały mi przedstawione fakty z tym związane.

Magda ja wysłałam takie pismo i tak nr przeszedł do novum

Powrót