Oszukany przez operatora

• Autor wątku Autor wątku Waldek1974
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

Waldek1974

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
witam,chcialem pokrotce przedstawic swoj problem z tmobile,otoz od jakiegos czasu zauwazylem ze mam zawyskoie rachunki , przejzalem dokladnie fakture i okazalo sie ze mam jakis dodatkowy nr za ktory pobierana jest oplata,okazalo sie ze jet to jakas dodatkowa taryfa family plus,jakis tam program lojalnosciowy ktory obniza mi rachunki ale musze utrzymywac rachunki na poziomie 120zl,ja na nic takiego sie niegodzilem,wiec odwiedzilem salon w ktorym podpisalem umowe,tam dowiedzialem sie ze faktycznie umowa zostala podpisana w lipcu 2016r na co ja stwierdzilem ze to jest absolutnie nie mozliwe bo wszelkie umowy podpisywane byly w 2015r,poprosilem wiec o kopie umowy zeby sprawdzic "moj"podpis,okazalo sie ze oni takiej w salonie nie maja i kazali napisac prosbie do operatora zeby mi taka okazal,miedzy czasie zadzwonilem do BOA i tam dowiedzialem sie nazwika osoby ktora to ponoc ze mna podpisywala,.Po wyslaniu mailem pisma do tmobile otrzymalem odpowiedz ze w/w umowe moge otrzymac tylko po wyslania odpowiedniego pisma z moim wlasnorecznym podpisem i adresem do korespondencji na ktory mam byc wyslana taka umowa a nie jak ja to zrbilem za posrednictwem maila.Poinformowalem ze pismo takie wyslalem poczta i poinformowalem ze podejrzewam popelnienie przestepstwa poprzez sfalszowanie podpisu na umoweie,wtedy otrzymalem odpowiedz na mail ze strasznie mnie przepraszaja i faktycznei okazuje sie ze nie ma i nie bylo takiej umowy (ale oplate pobierali i na fakturze taryfa jest), zaproponowali mi jakies smieszne rabatry i twierdza ze problemu nie ma,>ja stwierdzam ze to bylo zamierzone zamierzone oszustwo tylko ze sie troch wydalo i udaja glupa.Prosze o porade co dalej z tym tematem zrobic,moze jest kto chcialby sie zajac ta sprawa,>Mam maile i dodatkowo napewno rozmowy przez tmobile sa nagrywane.Zaproponowalem na koniec w mailu polubowne zalatwienie sprawy i mozliwosc rozwiazania umowy bez konsekwencji,ale oni oczywiscie pala glupa i problemu nie widza

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Waldek1974 napisał:
podejrzewam popelnienie przestepstwa poprzez sfalszowanie podpisu na umoweie
Zgłoś to do prokuratury lub na policję.

Poza tym do operatora należy wysłać reklamację z żądaniem zwrotu nadpłaconych pieniędzy wraz z odsetkami, ponieważ Pan rzeczonej umowy nie zawierał.
W razie problemów można złożyć skargę do UKE.

przyznali zwrot pieniedzy i dali jakis nawet nedzny rabat , przyznajac sie tym do bledu,ale ja akurat nie mam zamiaru im tego darowac

Tu nie ma nic by prokuratura się sprawą zajęła - z całym szacunkiem nie zgadzam się z wypowiedzią @cedwah. Wydaje mi się, że @cedwah został wprowadzony w błąd sposobem Pańskich wypowiedzi. Operator, jak niejeden wierzyciel (proszę sobie poczytać różne historie w windykacyjnym), już się przyznał do błędu i będzie przy tym obstawać.
Operator zrobił wszystko, co miałby zrobić w tej sprawie i co wynika z Ustawy Prawo telekomunikacyjne i KC: nadpłatę zwraca, w ramach przeprosin przyznał rabat. Koniec sprawy.

tak,tylko ze umowa byla , bo tak maja w systemie ,podpisana w 31-07-2016 , jest w systemie osoba zawierajaca ze strony operatora,
umowa dotyczyla jakiejs lojalnosciowki,i teraz nagle umowy jakby nie ma.
przesylam odpowiedz z t mobile:

Szanowny Panie

W odpowiedzi na korespondencję z dnia: 29.04.2017, 15.05.2017, 26.05.2017 informuję, że istotnie posiadamy w naszym archiwum Pana pisemne oświadczenie o niezawieraniu Umowy nr ............ (dotyczącej nr telefonu 999405309) w Ofercie Family+. Za moje powyższe niedopatrzenie serdecznie Pana przepraszam.

Zweryfikowałam więc ww. Umowę i stwierdzam, iż Umowę tę niesłusznie wprowadziliśmy na Pana koncie abonenckim nr (...........). Nie posiadamy bowiem rozmowy sprzedażowej w sprawie tej Umowy jak również nie posiadamy w naszym archiwum kopii tej Umowy z Pana własnoręcznym podpisem. Za powyższy błąd naszej firmy serdecznie Pana przepraszam.

Dziś Umowę tę rozwiązałam bez naliczania kary umownej, a do faktur z dnia: 25.02.2017, 25.03.2017, 25.04.2017, 25.05.2017 zleciłam korekty na łączną kwotę zwrotu w wysokości 126,53 zł brutto. Dodam, że korekty zrealizujemy w terminie do 30 dni od dnia wydania decyzji reklamacyjnej. Ponadto korekt tych nie uwzględnimy na najbliższej fakturze w „Kwocie do zapłaty”, jak również w dołączonym do niej druku przelewu. Z uwagi na to, proponuję, aby regulując kolejną fakturę pomniejszył Pan pozycję „Kwota do zapłaty” o kwotę wystawionych korekt. W tej sytuacji wpłata powinna być wniesiona na nowym druku pocztowym czy bankowym, w zależności, z jakiej formy płatności będzie Pan korzystać.

W ramach rekompensaty za wyżej opisane sytuacje przyznałam Panu dla nr telefonu 509............ rabat w wysokości 6,15 zł brutto, co stanowi 50% aktualnie posiadanej na tym nr telefonu opłaty abonamentowej. Zniżkę tę wykażemy przez kolejne 3 cykle rozliczeniowe na fakturze VAT w pozycji „Rabaty” (licząc od faktury z dnia 25.06.2017).

Ufam, że moje wyjaśnienia uzasadnią podjętą przeze mnie decyzję.

to jest tak jakby zlodziej sie przyznal ze ukradl ale co maja go nie karac?bosie przyznal? nie kara sie nalezy

Nie złodziej, lecz operator, nie ukradł, lecz się pomylił. Prawdopodobnie wcześniej przeprowadzono z Panem rozmowę telefoniczną. Z jakim wynikiem, tego nie wiemy, ale operator miał obowiązek, jeżeli telefonicznie uzyskano zgodę klienta na jakiekolwiek zmiany w dotychczasowej umowie, wysłać do Pana aneks lub nową umowę, czego nie zrobił. Więc nie posiada podpisanej przez Pana umowy z nowymi warunkami, do czego się przyznał.
Dalej operator podjął właściwe działania: zwróci nadpłatę. Zaproponował sposób dokonania zwrotu, w ramach przeprosin (do czego nie jest zobowiazany przez prawo) przyznał rabat. Sprawa zamknięta.
Dalsze roszczenia Pana są zwykłym pieniactwem.

o tym zlodzieju to byl tylko przyklad a tak na powaznie nik do mnie nie dzwonil,z nikim nie rozmawialem telefonicznie o jakichkolwiek ofertach ,mam taka zasade ze jak tylko dzwoni jakis "nacigacz"z najlepsza i jedyna oferta,odrazu go spuszczam,nie w daje sie w zadne dyskusje tylko sie rozlaczc nie ma takiej mozliwosci zeby zapadala jakas decyzja lub propozycja przez telefon,nie ma takiej opcji

a tak przy okazji to nie jest Pan rws-92 czasem pracownikiem tmobile ze ich Pan tak broni?,szkoda ze tu zawitalem ,a wogole jest Pan prawnikiem czy tylko stalym bywalcem forum?tak pytam bez urazy

Waldek1974 napisał:
nie jest Pan rws-92 czasem pracownikiem tmobile ze ich Pan tak broni?
W którym to miejscu tak ich broni ?
Odpowiada zgodnie z przepisami i stanem faktycznym.
Waldek1974 napisał:
szkoda ze tu zawitalem
Nikt Ci nie kazał. Przecież mogłeś udać się do kancelarii, wydać kilka stówek, usłyszeć podobne wyjaśnienie.
Waldek1974 napisał:
tak pytam bez urazy
Ja tak bez urazy odpowiedziałem na Twoje zarzuty :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót