Dziękuję za kontakt z Działem Obsługi Klienta eBay w sprawie transakcji przedmiotu Samsung Galaxy SII (300790254832).
Jeśli rozmowy z Twoim partnerem handlowym nie przyniosły rezultatu, radzę zgłosić tę sprawę na policję. Bezpieczeństwo transakcji dokonywanych za pośrednictwem serwisu eBay jest jednym z naszych priorytetów. Dlatego też chętnie będziemy współpracować z przedstawicielami policji i organów wymiaru sprawiedliwości.
Jak skontaktować się z policją?
Udaj się do lokalnej komendy policji. Jej pracownicy poinformują Cię o przebiegu postępowania wyjaśniającego i koniecznej dokumentacji. W zależności od charakteru Twojego zgłoszenia, sprawa może zostać skierowana do specjalnego wydziału, który zajmuje się tego typu przestępstwami.
Po otrzymaniu oficjalnego zgłoszenia z policji lub innego organu wymiaru sprawiedliwości sprawą zajmie się Dział Bezpieczeństwa firmy eBay.
Wniosek o udzielenie informacji dotyczących użytkownika naszego serwisu powinien przesłać do nas pocztą policjant prowadzący dochodzenie za pomocą internetowego formularza LERS - Law Enforcement eReguest System
https://lers.corp.ebay.com.
Powyższy formularz służy wyłącznie do komunikacji między firmą eBay, a polską policją i innymi organami wymiaru sprawiedliwości.
W przypadku dodatkowych pytań proszę o ponowny kontakt.
Z poważaniem
NAPISAŁEM DO EBAY.PL I DOSTAŁEM TAKĄ ODPOWIEDZ, NIE ROZUMIEM DOKŁADNIE W CZYM ONI MOGĄ POMÓC? DZIAŁ BEZPIECZEŃSTWA EBAY? MOGĄ ZWRÓCIĆ PIENIĄDZE ? PROSZĘ O ODPOWIEDZ
Ps. Na policji byłem i nic mi nie mówili , że cokolwiek do nich wyślą