Oszustwo Alior Bank

• Autor wątku Autor wątku martinelove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
rws-92 napisał:
To gdzie i kiedy zadeklarowała Pani tę spłatę?

Nigdzie Pani nie zadeklarowała spłaty:) trwa sprawa apelacja 23.08 a bank przed wydaniem wyroku w I instancji pobiera pieniądze z konta prywatnego pochodzące z Urzędu Skarbowego ż tytułem przelewu zwrot podatku za PIT NIP .... Co lepsze pobiera je 10.03 w trakcie postepowania I instancji :) i do dziś nie informuje nikogo że to zrobił! Pani dowiaduje się przypadkiem że zostały błędnie wysłane na jej stare konto prywatne mimo zmian w cdig numeru konta . Nikt nic nie deklaruje bank po prostu samowolnie pobiera Pani 5000 zł a sądzi się o 14000 .

martinelove napisał:
No wiem lepiej tak się jakoś składa
Chyba jednak nie...

Kredyt został wypowiedziany skutecznie i w związku z tym bank dokonał potrącenia środków, które wpłynęły na to konto.

Czy Pani siebie czyta?
W I instancji wyrok zapadł, ale nie był prawomocny, skoro Pani złożyła apelację i wyznaczono rozprawę.
O zadeklarowaniu spłaty Pani napisała - więc zapytałem, kiedy i w jakich okolicznościach.

Odpisałam tak jak było wyrok zapadł Ale było odwołanie od tego wyroku więc nie jest prawomocny ! Nikt nic nie deklarował żadnej spłaty Ale bank twierdzi że była taka deklaracja i wypiera się teraz że nie było takiej dyspozycji w 2015 roku ! A co ja napisałam? Pan napisał że świadczenia rodzinne są ściągane przez komornika więc o czym my rozmawiamy ...

loco1 napisał:
Chyba jednak nie...

Kredyt został wypowiedziany skutecznie i w związku z tym bank dokonał potrącenia środków, które wpłynęły na to konto.

Czyli twierdzi Pan że mógł to zrobić bank ? Mimo że nie otrzymał nakazu zapłaty a wyrok nie jest prawomocny Tak?

rws-92 napisał:
Czy Pani siebie czyta?
W I instancji wyrok zapadł, ale nie był prawomocny, skoro Pani złożyła apelację i wyznaczono rozprawę.
O zadeklarowaniu spłaty Pani napisała - więc zapytałem, kiedy i w jakich okolicznościach.

Gdzie napisałam i tym że wyrok jest prawomocny proszę cytat !

martinelove napisał:
Czyli twierdzi Pan że mógł to zrobić bank ? Mimo że nie otrzymał nakazu zapłaty a wyrok nie jest prawomocny Tak?

Oczywiście, że tak.

martinelove napisał:
Bank zajął mi te pieniądze na poczet spłaty kredytu broniąc się tym że zadeklarowałam automatyczna spłatę kredytu . W 2015 roku usunęła telefonicznie taka dyspozycję.

Więc jeżeli anulowała Pani dyspozycję, musiała ona poprzednio istnieć.
Bo inaczej nie byłoby czego odwoływać.

Pani sama sobie przeczy.

I twierdzę, że Pani nie czyta tego, co się pisze. Rozumiem poddenerwowanie, ale sama sobie Pani w ten sposób szkodzi.

Ostatnia edycja:
Dyspozycja istniała owszem do 07.07.2015 roku! Dnia 10.03 .2017 nie istniała taka dyspozycja !

A jest Pani tego pewna? Czy regulamin pozwalał na telefoniczne odwołanie dyspozycji? Poza tym proszę zwrócić uwagę na Pani sposób pisania: za mało dat, a one mogą być istotne - jak właśnie ta.

rws-92 napisał:
Więc jeżeli anulowała Pani dyspozycję, musiała ona poprzednio istnieć.
Bo inaczej nie byłoby czego odwoływać.

Pani sama sobie przeczy.

I twierdzę, że Pani nie czyta tego, co się pisze. Rozumiem poddenerwowanie, ale sama sobie Pani w ten sposób szkodzi.

A Pan się czyta ? Ja się nie denerwuje absolutnie! Jest to śmieszne co Pan pisze Ale ok ja szukam opinii w tej sprawie proszę mi podać podstawę prawną na jakiej bank pobrał pieniądze z konta

rws-92 napisał:
A jest Pani tego pewna? Czy regulamin pozwalał na telefoniczne odwołanie dyspozycji? Poza tym proszę zwrócić uwagę na Pani sposób pisania: za mało dat, a one mogą być istotne - jak właśnie ta.

Tak da się odwołać dyspozycję poprzez infolinie Alior Bank po uprzesniej weryfikacji pod nunerem 19502 :)

rws-92 napisał:

Jakich dat Pan sobie zyczy ? Sprawa trwa od 02.2015 roku do dziś!

Nie chce tu tracić energii na zbędne potyczki szukam rozwiazania problemu i chciałam posłuchać opinii innych ludzi w temacie nie muszę się z każdym zgadzać chciałam podyskutować w temacie bo jest interesujący i rzadko spotykany .

Dopiero w poście #34 napisała Pani o tym, od kiedy sprawa trwa. A powinna była wszystkie dane przytoczyć po kolei już w pierwszym poście.
Nie będę śmieszny i Panią w tym miejscu pożegnam - z wielką przyjemnością!

rws-92 napisał:
Dopiero w poście #34 napisała Pani o tym, od kiedy sprawa trwa. A powinna była wszystkie dane przytoczyć po kolei już w pierwszym poście.
Nie będę śmieszny i Panią w tym miejscu pożegnam - z wielką przyjemnością!

Bardzo Pani dziękuję za tak mądra decyzję! Bardzo miło z Pana strony ! Pozdrawiam

Powrót