S
Szymoqq
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam , Otóż przed świętami kupiłem telefon na allegro od prywatnej osoby , była to Xperia z2 za 1250zł , Aukcja dobrze opisana , papiery pudełko gwarancja , komentarze tez , na plus. Po zakupieniu i odbiorze po kilku dniach telefon sie popsuł otóż telefon szaleje (dotyk) jako ze jest gwarancja wysłałem go do serwisu , mimo to wcześniej napisałem maila do sprzedającego o zaistniałym problemie , kazał wysłać do serwisu i zapewniał ze on go używał i nie było zadnych problemów , dodam ze telefon wygląda na zadbany zero rys itp. Dziś okazało się , że telefon miał wymieniany wyswietlacz , naprawa nie odbyła się w serwisie a w zwykłym komisie , na dodatek wyświetlacz to chiński zamiennik co przedstawia zdjęcie otrzymane z serwisu . Gwarancja została anulowana, status naprawy określany jest jako "naprawa pogwarancyjna ustalanie kosztorysu" będą do mnie dzwonić i pytać czy mają to naprawić . , zostałem oszukany przez sprzedającego bo nic o tym nie pisał , na dodatek zrobił ze mnie glupiego odsyłając mnie do serwisu z telefonem po przejsciach i tanim chińskim wyswietlaczem. Telefon nie był zgodny z opisem , oraz posiadał ukrytą wadę . Jak mogę odzyskać swoje pieniądze ? Wiem ze istnieją możliwosci walki z tym sprzedającym tylko jak się do tego przygotować i odwołać , 1250zł to nie jest mała suma żeby o tym zapomnieć i to zostawić.