cedwah
Moderator
- Odpowiedzi
- 13 466
Telefon kuipiłaś "na firmę"?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Torii napisał:Jako, że ja telefon kupiłam 15 grudnia 2014 r ta zmiana w KC mnie nie dotyczy. A co za tym idzie jestem odpowiedzialna za swoją przesyłkę od momentu kiedy sprzedawca ją wysłał. Także to że zaginęła jest moją winą (według starego prawa).
Nie wierzę, żeby oni wszyscy byli tacy niedouczeni.Prokurator, Rzecznik Praw Konsumenta, kilku adwokatów z Bytomia i Katowic oraz pracownik Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który ze mną pisał, nie mają co do tego wątpliwości
Artykuł 20
Przejście ryzyka
W przypadku umów, zgodnie z którymi przedsiębiorca wysyła towary konsumentowi, ryzyko utraty lub uszkodzenia towarów przechodzi na konsumenta w chwili wejścia przez konsumenta lub osobę trzecią wskazaną przez konsumenta, inną niż przewoźnik, w fizyczne posiadanie towarów. Jednakże ryzyko przechodzi na konsumenta z chwilą dostarczenia towarów przewoźnikowi, jeżeli konsument zlecił temu przewoźnikowi ich trans*port, a przedsiębiorca nie oferował takiej możliwości, bez uszczerbku dla praw konsumenta wobec przewoźnika.