I
iwa234
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, zostałam oszukana za pomocą komunikatora gadu-gadu, ktoś podał się za moją przyjaciółkę na gg oczywiście miała inny numer, ale tłumaczyła to zapomnieniem hasła do poprzedniego numeru (uwierzyłam bo przyjaciółka już kilkukrotnie zmieniła numer) i poprosiła o wysłanie sms-ów na numer 91959, tłumacząc, że dostanie jakieś darmowe minuty:/ oczywiście sms-y miały być darmowe, nie wierzyłam w to więc po wysłaniu kilku sprawdziłam stan konta i wynosił 0 zł (telefon na abonament), po kilku następnych sms-ach sprawdziłam znów stan konta i było uwzględnione tylko to wcześniejsze połączenie więc wtedy jej uwierzyłam i wysłałam dość sporo tych sms-ów bo w końcu miała to być moja przyjaciółka więc dlaczego miałabym jej nie pomóc, co się później okazało ona nic nie wiedziała o żadnej rozmowie na gg a stan konta jest bardzo duży. Oczywiście zgłosiłam sprawę na policje, ale nie dają mi szans na znalezienie tego naciągacza więc szukam pomocy w internecie. Chciałabym wiedzieć co jeszcze mogę zrobić? Szukam osób podobnie oszukanych bo im więcej Nas będzie tym większe mamy szanse, że prokuratura się tym zajmie. Czekam na jakieś wiadomości, Pozdrawiam