oszustwo przed gg

• Autor wątku Autor wątku iwa234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Osoba podała się za moją przyjaciółke. Poprosiła żebym wysłala jej kilka sms-ów za które niby miała dostac jakies minuty. Nie była to aż taka duża kwota bo ponad 100 zł ale jednak.
,
Z jednej strony to super jakby tego cwaniaka złapali i miałby bałagan w papierach. Z drugiej strony mi się nie chce walczyć i szukać
- Jest jeszcze 3 strona - naiwność. Doprawdy nie wiem jak można wierzyć na "słowo", w dodatku pisane na komunikatorze GG i tak bezmyślnie wysyłać sms'y.

pudica napisał:
, - Jest jeszcze 3 strona - naiwność. Doprawdy nie wiem jak można wierzyć na "słowo", w dodatku pisane na komunikatorze GG i tak bezmyślnie wysyłać sms'y.

Okazało się że ktoś włamał mi się na gg. Pisał stylem mojej kuzynki. Każde zdanie kończył słowami hehe co robi tylko moja kuzynka ze znanych mi osób. Zapytała lub zapytał co u mnie i mojego męża, jak przeprowadzka i nowy dom. Wiedział ten ktoś o mnie wszystko i pisał słowo w słowo stylem mojej kuzynki. Poza tym nazwał mnie tak jak nazywa mnie TYLKO kuzynka!!.Żaden obcy człowiek nawet nie potrafiłby bez błędu powtórzyć tego przezwiska składającego się z dziwnego ciągu liter.
JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI??????
Może Ty jesteś super bystry(a) i mimo wszystko byś wyczuł(a) podstęp- mi do głowy nie przyszło że ktoś może być tak perfidny żeby prześledzić całe moje archiwum gg i tak perfidnie podszyć się pod kogoś. I za to zapłacę. Na szczęście tylko 1000zł przyszło mi zapłacić za tą lekcję pokazującą jak obrzydliwi i chamscy potrafią być ludzie. Mam wspaniałego męża który ani razu nie powiedział ale jesteś naiwna. Przytulił i powiedział: trudno na błędach się uczymy. Nic się nie stało. I dzięki niemu już dawno nie pamiętam o sprawie a czas leci szybciutko do przodu :D
A Tobie życzę żeby ta Twoja doskonała bystrość i brak jakiejkolwiek naiwności trwały- powodzenia!

Witam. Chciałam tylko napisać, że opłacało się zgłosić sprawę na policję, gdyż znaleźli oszusta i około miesiąca temu była pierwsza rozprawa. Zachęcam wszystkich, którzy zostali oszukani w ten lub podobny sposób i żebyście się nie bali zgłaszać tego na policję i nie dali zniechęcić teksami w stylu: "to oszustwo przez internet więc i tak go nie znajdą bo pewnie był w kafejce internetowej". Jak widać to na moim przykładzie i 10 innych oszukanych nie sprawdziły się proroctwa policjantów. Mam nadzieję, że koleś już się nie wywinie i zapłaci za to co zrobił.
Poinformuję o wyroku sądu jak tylko się dowiem.

PS. Jak to mówią mądry Polak po szkodzie, więc uważajcie w internecie!

Iwa jak tego dokonałaś?? Ja zgłosiłam sprawę na policję i (co było do przewidzenia) umorzoną sprawę z powodu braku możliwości znalezienia sprawcy :(
Powodzenia! niech gnojek zapłaci za swoje!!!

Przykro mi, że umorzyli:( Najwidoczniej koleś, który mnie oszukał nie przemyślał tego i pisał z domu (na moje szczęście) więc nie mieli problemu, żeby namierzyć jego IP, szczegółów postępowania niestety nie znam, mogę się tylko domyślać, że tak było...

Ja już o tym zapomniałam :) I w sumie średnio by mi się chciało łazić po sądach i oglądać gębę tego który jest tak beznadziejnym człowiekiem żeby robić takie rzeczy. Z drugiej strony fajnie byłoby żeby zapłacił za to co zrobił :roll:
A jak się ma oskarżony? Nadal mu tak wesoło ??:D:D
powodzenia!!

Ja już o tym zapomniałam :) I w sumie średnio by mi się chciało łazić po sądach i oglądać gębę tego który jest tak beznadziejnym człowiekiem żeby robić takie rzeczy. Z drugiej strony fajnie byłoby żeby zapłacił za to co zrobił :roll:
A jak się ma oskarżony? Nadal mu tak wesoło ??:D:D
powodzenia!!

Nie byłam na rozprawie (zostałam przesłuchana w sądzie bliżej mojego miejsca zamieszkania bo okazało się, że mieszkamy na dwóch różnych końcach Polski), także nie widziałam go (trochę szkoda bo nakopałabym mu za to wszystko:P), ale podejrzewam, że nie jest mu miło bo jeśli sąd go skarze to będzie musiał wypłacić 10 osobom odszkodowanie a ma żonę i dwójkę małych dzieci... Nie rozumiem jak może coś takiego zrobić dorosły mężczyzna mający rodzinę na utrzymaniu...
A koleś jest na tyle chamski, że znalazł mnie na nk i zaprosił do znajomych (niby przypadkiem)

Ale tupet!! Masakra :( Dobrze mu tak. Biedna kobieta- wyjść za takiego idiotę :D

niewiem jak wy to dziewczyny robicie ale ja jako facet przez ok. 2 lata nie moglem oszukac kobiety (poznanej przez internet) w ktorej bylem zauroczony a nie chodzilo mi o smsy , pieniadze , przelewy, rzeczy materialne ale o zwykle spedzenie czasu wspolnie i mi sie nie udalo(byla zajeta).Jak was naciagaja faceci w necie na smsy od tak sobie to piszcie PW :D

mnie naciągnął idiota podający się za moją kuzynkę czyli KOBIETĘ. Nie ruszają mnie tacy jak Ty i nie dziwię się że dziewczyna się nie dała (nie mam nic do Ciebie ale też bym nie chciała) ;) Mam zasadę że nie zawieram ŻADNYCH znajomości przez internet

nie no zebym nie wyszedl na jakiegos zboka czy jeszcze gorzej , dajcie se spokoj z szukaniem teorii,po tym co napisalas wynika ze kobiety czuja sie bardzo bezpiecznie w otoczeniu innych babeczek i moga im wysylac smsy za prawie 1000 zl ... chyba ze cos mi sie pomylilo

Nie chodzi o to, że czujemy się bezpieczniej w otoczeniu kobiet, ale osób które znamy i ufamy. U mnie podał się za moją przyjaciółkę, którą znam od wielu lat i UFAM u EVE była to kuzynka, z którą zapewne ma dobry kontakt i jej UFA. Także nie szukaj teroii:)
A co do znajomości zawieranych przez internet to nie dziwię się, że Ci odmówiła, gdyż sama podchodzę do takich znajomości niezbyt chętnie i ostrożnie.

Powrót