LeszsekS
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 39 674
Proszę nie robić chatu z Forum :!: Takimi informacjami można wymieniać się przez PW.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja również chciałbym się czegoś dowiedzieć, proszę o jakieś informacje, acha moge jutro podesłać skan dokumentów lub też zrobię jakieś zdjęcia telefonem i podeślę jeżeli będzie taka potrzebaDupus napisał:Próbowałem się dzisiaj dodzwonić na ich infolinie, ale żadnego odzewu, jakaś głupia muzyczka przez dwie minuty. Nie wiem co robić, płacić czy nie? Może wypowie się ktoś kto zna się na takich sprawach.
Ale chwileczkę, nigdy nie miałem styczności z podobnymi sprawami, wszedłem na waszą stronę tylko dlatego żeby uzyskać jakaś odpowiedź co teraz zrobić. Jeżeli to zły wątek do tego rodzaju spraw proszę mi wskazać odpowiedni, gdzie otrzymam rzetelną odpowiedź.
Martyna Chylonia napisał:Tutaj są zdjęcia wezwania, które dostałam:
http://forumprawne.org/prawo-autorskie/593424-lex-superior-torrenty-wezwanie-do-zaplaty.html
Adres IP się zgadza, komputer i internet są na mnie, ale z komputera korzystało też moje rodzeństwo. Czy powinnam się z nim skontaktować i powiedzieć, że to nie ja? Może lepiej nic nie robić? Boję się nalotu policji, bo wtedy mogli by coś znaleźć.
Dlaczego mam płacić, skoro nie mam wpływu na to kto korzysta z mojego komputera gdy jestem w pracy?
Danielgda napisał:"dochodzenie przeprowadzone przez organy ścigania" - przez kogo? Dochodzenie to ujawniło popełnienie przestępstwa!!!??? A gdzie zabezpieczone dowody w postaci dysków etc??? Zeznań świadków, przyznania się do winy???
Jeszcze większe naciąganie niż AŁ... Zaspokojenie cywilnoprawnych roszczeń to jeszcze zrozumie, ale karnoprawnych??? W prokuraturze złoża wniosek dopiero....A kto udostępnił im dane właściciela IP? Koszt filmiku na np. podrywacze.pl to ok 20 zł i możesz filmów oglądać do woli. 1500 wzięte jest z sufituNajciekawsza sprawa, jeżeli nie złożyli jeszcze pozwu o ściganie to SKĄD MAJĄ DANE OSOBOWE??? Tylko organy ścigania mogą dane uzyskać i tylko w przypadku zgłoszenia przestępstwa! Wziąć podetrzeć sobie tym nos i nic więcej nie robić. Oczywiście nie udostępniać utworów
![]()