H
hax0r
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 134
Doskonale wiem w jakim celu to piszą 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zapytaj się ich czemu to piszą?hax0r napisał:DeltaPsi, Musisz pamiętać, że prawnicy skupieni wokół sprawy mogą faworyzować swój, jakże 'nieomylny' :brawo: system.
Wytłumacz mi zatem, jakim cudem pisma nie dostaje konkretny użytkownik, a jedynie abonent łącza, skoro mają TYYLLLEE danych?.
Z tego co mi wiadome technika DPI nie jest w Polsce stosowana. Do tej pory wprowadziło ją kilku operatorów z UK i Singapur, ale też chyba nie w całości.
Jeżeli oprogramowanie dawałoby wystarczające dowody, to firma nie straszyłaby "wnioskiem o przeszukanie"
No i właśnie dla tego wszędzie w mediach pisze ze maja 100-300 tys IP od ISP,ale to nie znaczy ze maja tylu namierzonych. To znaczy iż posiadają dane do może 5-8 tysięcy namierzonych w różnych periodach czasu, do tego potwierdzone przez ISP.just_nobody napisał:Natomiast płynną sprawą jest możliwość powiązania udostępniania z konkretną osobą, gdyż niekoniecznie musi to być właściciel łącza...
No właśnie - ktoś. Z tym będzie ogromny problem - jeżeli ktoś więc się nie przyzna a w lokalu jest sieć WiFi bądź możliwość korzystania wielu użytkowników z komputera, to... sam sobie odpowiedz. Żadne DPI tutaj nie pomoże.DeltaPsi napisał:"Jak udowodnić ze w tych wszystkich dniach ktoś sobie coś tam robił"
just_nobody napisał:Jak już mówiłem mi osobiście najbardziej prawdopodobna wydaje się jedynie odszkodowanie za nienależycie zabezpieczoną sieć w takim przypadku.
I tego skutki.....just_nobody napisał:Jak już mówiłem mi osobiście najbardziej prawdopodobna wydaje się jedynie odszkodowanie za nienależycie zabezpieczoną sieć w takim przypadku.
nieznajomy1234 napisał:Czyli w najbliższych miesiącach wszyscy którzy dostali pisemka z lex będą żyli w stresie zastanawiając się czy kancelarii będzie chciało bawić się w procesy cywilne czy może zadowolą się wpłatami wystraszonych ludzi
LeszsekS napisał:Dla przykładu polecam lekturę wyroku Sądu Najwyższego z dnia [FONT="]8 lipca 2011 r., syg. akt. IV CSK 665/10[/FONT].
beeball napisał:Witajcie. Jestem szczęśliwą posiadaczką w/w pisma od LS. Mam pytanie techniczne (tak, wiem, że to forum prawne): otóż, nigdy nie ściągam filmów/muzyki etc. na swój komputer. Filmy oglądam jedynie online na ogólnodostępnych stronach, czy to to samo co te torrenty?
Wiem, że to pytanie może niektórym wydać się głupie, ale po prostu nie znam się na tym.
Pozdrawiam
Kiedy dostałaś pismo?? Jaka data rozpowszechniania?? Jeśli nic nie pobierałaś to śpij spokojnie.beeball napisał:Witajcie. Jestem szczęśliwą posiadaczką w/w pisma od LS. Mam pytanie techniczne (tak, wiem, że to forum prawne): otóż, nigdy nie ściągam filmów/muzyki etc. na swój komputer. Filmy oglądam jedynie online na ogólnodostępnych stronach, czy to to samo co te torrenty?
Wiem, że to pytanie może niektórym wydać się głupie, ale po prostu nie znam się na tym.
Pozdrawiam
Po pierwsze, nie jestem trollem.Nephar napisał:Właśnie sobie ten wyrok sądu przejrzałem. I zachęcam innych, w szczególności trolla DeltaPsi, Niezależnie od tego jakim turbo programem szanowny DeltaPsi dysponujesz![]()
a i tak decyzja sądu była...uniewinniająca![]()