G
GuaT
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 137
@bs.pro, to nie ma żadnego znaczenia. WhoIs najczęściej pokazuje inną lokalizację niż rzeczywista. Mieszkasz powiedzmy w Zambrowie, tam też łączysz się z Internetem, ale otrzymujesz w danym momencie adres IP, który wskazuje na Warszawę czy Łódź albo nawet Katowice. Mimo to ISP posiada wszystkie Twoje logowania IP. Ja w liście mam IP, które również wskazuje na inne miasto, ale jestem pewien, że taki zakres IP mógł być mi rzeczywiście przypisywany, bo miewałem podobne. W UPC będzie tak samo. Nawet obecne Twoje IP może wskazywać inną lokalizację niż rzeczywista.
Ja podejrzewam, że Lex Superior by poszerzyć zakres delikwentów do dojenia zwyczajnie zczytywało wszystkie polskie IP z sieci torrent, a nie tylko te, które pobierały pliki, o których mowa w listach. Podobnie mogło się dziać w przypadku innych spółek i prawników, którzy dopuszczają się copyright trollingu. Nieważne co ściągałeś (a więc i udostępniałeś) przez sieć torrent. Ważne, że to robiłeś i stąd Twoje IP + czas zajścia zostały odnotowane. Sądzę więc, że będzie im trudno udowodnić, że ten ich konkretny film czy gra były rzeczywiście udostępniane przez torrent z danego komputera i przez konkretną osobę.
Ja podejrzewam, że Lex Superior by poszerzyć zakres delikwentów do dojenia zwyczajnie zczytywało wszystkie polskie IP z sieci torrent, a nie tylko te, które pobierały pliki, o których mowa w listach. Podobnie mogło się dziać w przypadku innych spółek i prawników, którzy dopuszczają się copyright trollingu. Nieważne co ściągałeś (a więc i udostępniałeś) przez sieć torrent. Ważne, że to robiłeś i stąd Twoje IP + czas zajścia zostały odnotowane. Sądzę więc, że będzie im trudno udowodnić, że ten ich konkretny film czy gra były rzeczywiście udostępniane przez torrent z danego komputera i przez konkretną osobę.
Ostatnia edycja: