Otrzymałem list z poleceniem zapłaty - 4

• Autor wątku Autor wątku LeszsekS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zbysiu34, dokładnie jak piszesz, paru z LS tu siedzi i zaczynają już e-sądami straszyć :D
Jak wspomniałem, kazdy kto dostał korespondencję od oszustów z LS ma to zgłaszać na Policji w Gdańsku. Na co czekacie ? To zamiast płakać zacznijcie im płacić jak macie za dużo kasy ;) A może wpłaćcie na moje konto a ja będę waszym pełnomocnikiem ? :D

okos napisał:
prawdopodobnie będą cie:
lepiej odpisać i jeśli to nie poskutkuje iść na Policie i zgłosić nękanie taka moja opinia
a mail wystarczy?
(mówię to o firmie intrum justitia a nie LS)
----------------------

Czy jest jakaś ochrona przed takim bezpodstawnym nękaniem?

----------------------

W ogóle jak mogę dojść skąd oni mają moje dane osobowe?
To jak jakaś firma prosi dostawcę internetu aby podać dane osobowe osoby, która używa IP X, a ponieważ tam jest podpiętych 1000 osób, to dostawca daje im dane osobowe 1000 osób? Przecież to paranoja jakaś.

nex8 Pomyśl trochę. Nie ważne ile osób korzysta z jednego IP, ważne na kogo jest umowa na dostawę internetu i ta osoba ma nieprzyjemności w takich sprawach, choć najczęściej nic nie pobierała.

driver124 napisał:
nex8 Pomyśl trochę. Nie ważne ile osób korzysta z jednego IP, ważne na kogo jest umowa na dostawę internetu i ta osoba ma nieprzyjemności w takich sprawach, choć najczęściej nic nie pobierała.

Ok, ale mówiąc kolokwialnie mi się w palę nie mieści, że takie świństwo w świetle prawa jest możliwe - nękanie i wyłudzanie pieniędzy od niewinnych ludzi.

Driver, a co jak nikt nigdy nawet nie ściągał rzeczy wypisanych w pismach od np. LS ? Czy komuś z tych, którzy dostali pisma od LS zatrzymali twardy dysk do zbadania ? No ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!

No jak nic nie ściągał,to ma spokój,a ci co jednak ściągnęli ,pewnie już nawet tu nie przyjdą-nie będą skłonni pisać na forum, bo siedzą w sądach i mają ogólny wstręt do internetu po takich przejściach ,więc się nie dowiemy szczegółów.

Pierwszy list i jak narazie ostatni dostalem jakos w kwietniu sledze posty na forum na bieżąco niczego nowego nie widać,nie widac osób ktore ponad mies.temu dostaly 2ugie pismo,byc moze po tym drugim pismie zapomnialy o sprawie a nie zaraz z Sex Superior po sądach sie bujają.Osobiscie to z przyjemnoscia podzielilbym sie tutaj na forum jesli w sądzie bym wylądował z tym chłamem.

a gdzie ewentualnie można zlożyć pozew zbiorowy, jest już jakiś namiar chętnie się podłącze, bo moje dane osobowe, to moje dane :mad:

Drugie pismo dostałem w kwietniu i od tego czasu cisza, jakoś nie miałem żadnego nalotu dywanowego, ani nie błąkam się po sądach, byłem jedynie z pismami na policji ale niestety tam nic ciekawego się nie dowiedziałem.
Mam jeszcze pytanko czy, ktoś dostał pisma z dwóch rożnych firm bo nie spotkałem się z takim przypadkiem np z lex naciągaczy i pro bono ciekawi mnie czy te firmy nie podzieliły się danymi.

czartoryski napisał:
Driver, a co jak nikt nigdy nawet nie ściągał rzeczy wypisanych w pismach od np. LS ? Czy komuś z tych, którzy dostali pisma od LS zatrzymali twardy dysk do zbadania ? No ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!

Z tego co wiem, jedynym, któremu zatrzymano komputery jest sam LS. Nikt z osób, które otrzymały pisma nie miał takiego przypadku. Ja dostałem pierwszy list w styczniu, drugi w marcu i od tego czasu cisza. Byłem w pierwszym rzucie, więc jeśli coś będą jeszcze wysyłać, to pewnie znów będę jednym z pierwszych.

nex8 napisał:
Ok, ale mówiąc kolokwialnie mi się w palę nie mieści, że takie świństwo w świetle prawa jest możliwe - nękanie i wyłudzanie pieniędzy od niewinnych ludzi.

Świństwo to łagodne określenie tego procederu. Niestety mam dziwne wrażenie, że o podobnych sprawach jeszcze usłyszymy. Niektórzy dla pieniędzy zrobią naprawdę dużo, łącznie ze skrzywdzeniem niewinnych osób.
SORRY TAKIE MAMY PRAWO !!!

To tylko taka moja mała uszczypliwość.
Drogi Moderatorze, zgodzisz się chyba ze mną, że prawo nie powinno być wykorzystywane do tego rodzaju praktyk. Często nękane są osoby niewinne, a chodzi nie o sprawiedliwość, a tylko o kasę.

driver124 napisał:
... że prawo nie powinno być wykorzystywane do tego rodzaju praktyk. ...
Zatem miej pretensje do tych którzy tak to prawo wykorzystują, a nie narzekasz na prawo. Nie ma idealnego.

Szanowny Panie Mod
Pozwolę sobie nieśmiało poprzeć pogląd "driver124". Na tą chwilę to kolega z "prawa" dostał. Zadał pytanie czy prawo służy ludziom czy Prawnikom do których przypuszczam nasz Mod należy.
Prawnicy wg mnie dzielą się na "piratów" i "korsarzy". Jedni i drudzy łupią ludzi... tyle że "piraci" działają w jednym interesie a "korsarze" w... innym:D interesie... a biedny człowiek jest między nimi

Ostatnia edycja:
hektor.z.polski napisał:
... Prawnicy wg mnie dzielą się na "piratów" i "korsarzy". ...
Wróć do postu powyżej. Dalszą kontynuację tej dyskusji proszę prowadzić w osobnym wątku, tutaj wystarczy.

Witam, to moj pierwszy post na forum, ale jak inni sledze ten, jak rowniez inne watki na temat LS od poczatku.

Dzisiaj rano otrzymalem dziwny telefon, od osoby podajacej sie za konsultanta Orange. Osoba ta chcaila rozmawiac z wlascicielem linii, po czym chciala potwierdzic ze mna moje dane osobowe. (Dzwonilem na infolinie Orange, oni nie mieli nic takiego zarejestrowanego u siebie). Oczywiscie nie zrobilem tego. Czyzby LS?

Co do kwestii e-sadu. LS moze jak najbardziej wystapic o taki nakaz, jednak z prawnego punktu widzenia kazda taka sprawa skonczy sie fiaskiem dla nich.

Ja dostałem wezwanie do zapłaty 970 zł od intrum justita.. Po przeczytaniu postów nie mam zamiaru płacić..

Dzisiaj otrzymałam pismo od Intrum Justita wezwanie do zapłaty 670 zł za pobranie filmu Mój rower w marcu 2014, z bittorrent. Czas zapłaty 18 czerwca. I co zrobić, a film pobrałam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót