A
arturoooo
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 6 613
rafalz11 napisał:A tym niezahasłowanym wifi - właśnie problem jest w tym, że większość wifi jest domyślnie zahasłowanych kluczem WPA.
Właśnie większość dostępnych routerów na rynku (w wolnej sprzedaży) jak np. Linksys/Cisco bądź TP-Link domyślnie ma wyłączone szyfrowanie sygnału bezprzewodowego. Zwłaszcza po twardym resecie - o czym sam się przekonałem po kilku dniach bo zupełnie zapomniałem aby zmienić ustawienia w zakładce Wireless.
Nie wiem jak jest w routerach/modemach oferowanych przez operatorów.
kysioja napisał:Czy ktoś sie orientuje jak wygląda takie zajęcie?
Jak to sie odbywa?
Funkcjonariusze po okazaniu legitimacji oraz nakazu przeszukania konfiskują to co jest w postanowieniu wydanym przez prokuratora.
Możesz zwrócić się do prokuratora o wykonanie kopii ważnych danych. Taką kopie plików wykonuje Biegły Sądowy.
rafalz11 napisał:Zastanów się który prokurator/sędzia uwierzy w to że ktoś włamał się na Twoje wifi tylko po to by filmy z torrentów ciągnąć. Przeczytaj jak to idiotycznie brzmi a zrozumiesz.
Zawodowcy jeżdzą po osiedłach wyposażeni w GPS i sprzęt WiFi. Efektem tej wycieczki jest mapa na której znajdują się m.in. niezabezpieczone punkty WiFi.
Musisz się jeszcze wiele nauczyć zanim napiszesz, że czyjaś wypowiedź brzmi idiotycznie.
Ostatnia edycja: