OZ Warszawa - Bemowo

• Autor wątku Autor wątku kicia77777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kicia77777

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam

Mój mąż obecnie odsiaduje wyrok w Gdańsku, dostał teraz zmianę grupy na P3 i chciałby się przenieść na Bemowo chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o tym zakładzie, jak tam sprawa wygląda z pracą i z przepustkami?

Witam,

też interesują mnie informacje na temat OZ Bemowo, a w tym linku to za dużo informacji nie ma.
czy ktoś mógłby coś więcej napisać?
Nic na ten temat na forum nie znalazłam, ale to pewnie dlatego, że to mały oddział.

bardzo mały i bardzo trudno o przeniesienie tam.

Witam,

wiem... przebywa tam 66 osób (taka liczba podana jest na oficjalnej stronie) , a może jest tu ktoś, kto ma tam kogoś i może napisać coś więcej o warunkach tam panujących?

ja sie dziś dowiedziałam ,ze jest to nowopowstały oz owszem bardzo mały wiekszość skazanych pracuje poza terenam ( praca wolnościowa ) skazani sobie chwalą.

Witam, może ktoś jeździ do OZ Bemowo i mółby napisać jakie warunki tam panują?Mój M. chce się tam przenieść.

witam,mojego P.właśnie przeniesiono do OZ Bemowo,czy ktoś mi udzieli jakiejś informacji jak tam jest,i czy trudno o wpz???pozdrawiam:D

kiedy przenieśli S. na Bemowo i zapytałam jak tam jest to powiedział, że to pensjonat nie więzienie. na początku z organizacją było kiepsko i to wszystko strasznie długo trwało bo zajmowała się tym jedna babka ale widzę, że zatrudnili nowy personel ;) i już jest ok. jeśli chodzi o warunki "mieszkalne" to w ogóle nie ma porównania z Białołęką i na wiele rzeczy przymykają oko. nie ma za dużo krat, w drzwiach klamki, podobno nawet pralki są, na P2 niedawno założyli telefony więc dzwonić mogą nawet kilka razy dziennie. ogólnie nie jest źle, teraz martwi mnie jedynie czy przy temperaturach -20 nie zamarznę czekając na widzenie bo jedyne co dali nam do dyspozycji (całkiem niedawno zresztą) to ławka i kosz na śmieci. jeśli chodzi o wpz to z tego co słyszałam w Warszawie ogólnie jest z tym ciężko..

zadzwonił:serce::serce::serce:pytałam się jak jest i twierdzi,że ok.ale on raczej nie ma porównania bo nie był wcześniej w żadnym zk.Niestety dopiero za ok.miesiąc go odwiedzę więc sama przekonam się jak to wygląda

W Warszawie z wpz jest fatalnie niestety. Słyszałam że jak na zk, to warunki są tam dobre. Ile w tym prawdy nie mam pojęcia.

Czy ktoś zna może nr do OZ bemowo. Bardzo pilne

No jakoś nie ma albo ja źle szukam:(Jak ktoś by był tak miły i pomógł była bym wdzięczna;-)

Czy ktoś był juz na widzeniu?? i jak to tam wygląda??

Widzenia teraz są w czwartki,piątki i pierwszy weekend miesiąca,przed widzeniem musisz mieć przyszykowaną karteczkę z twoim nazwiskiem,kim dla skazanego jesteś i oczywiście nazwisko skazanego.Jak już podejdziesz pod bramę dzwonisz "niby"domofonem przedstawiasz się i mówisz do kogo i w jakim celu przyszłaś,oczywiście troszkę musisz poczekać.Telefon i inne rzeczy zostawiasz w dyżurce i wcześniej wspomniane karteczki dajesz komuś w tej dyżurce,SW jest bardzo miła więc żadnego problemu nie będziesz miała.Zakupy w kantynie możesz robić do 5 kg.(oprócz chemii)ale facet który cię obsługuję porażka,na pewno spróbuje ci wcisnąć coś czego nie potrzebujesz.Generalnie bardzo dobrze:)

Witam mam pytanie mój brat przebywa na Bemowie chce wysłać list do niego ale na jaki adres mam wysłać ???

Witam,szukam kogoś,kto był w odwiedzinach w OZ Bemowo. Nigdy tam nie byłam,wybieram się ale nie bardzo wiem jak to się odbywa,jeśli ktoś mógłby udzielic mi kilku wskazówek będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót