Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Wątki przyklejone z publikacjami przeznaczonymi do swobodnego rozpowszechniania

Czy ktoś wie moze jak zrobic paczkę pszez internet w łowicz do zk na ul wiejskiej

1. Należy pobrać i wydrukować druk zamówienia na paczkę dla odpowiedniego Zakładu Karnego/Aresztu Śledczego.

2. Druk należy wypełnić na podstawie wykazu dostępnych artykułów.

3. Wypełniony druk wraz z kopią dowodu opłacenia zamówienia należy wysłać do punktu sprzedaży bądź dostarczyć osobiście, np. w trakcie widzenia (w takim przypadku istnieje możliwość opłacenia zamówienia w trakcie jego składania).

Czy talon na paczkę odzieżową wystawiony przez jeden ZK można zrealizować w innym ZK po przeniesieniu osadzonego?

Co do paczek to jest totalna porażka. Mój mąż jest zk nr 2 we Wrocławiu i mamy już prawie koniec września a on dalej czeka na paczki gdzie pieniądze na nie fiołkowa przyjęła 2 i 8 września... Do tej pory nie dostał ani jednej paczki... Co tam się dzieje to przerasta wszystko... Nie dość że rodzina wysyła pieniądze i jakby nie było w jakiś sposób zasila kantyne finansowo to niestety ale pączek niema na czas a od momentu zaksięgowania przez dana kantyne mają 5 dni na wydanie paczki, to jeszcze kasę przetrzymują. Żeby się dowiedzieć cokolwiek niestety niema takiej możliwości, telefonu nie odbierają i na meile nie odpisują. Jeden wielki wałek w tym ZK.

Jestem niestety teraz na bieżąco co do paczek i na wszystkie pomimo tego że zostały pieniądze przelane na konto a potwierdzenie wysłane skazanemu to i tak skazany musi robić listę rzeczy mu potrzebnych i mieć zgodę oddziałowego. Raz w miesiącu przysługuje paczka żywnościowa i 2 razy paczka higieniczna, jeśli chodzi o przyniesienie innych rzeczy dla. Skazanego na brame osobiście to j uz jest tylko kwestia pozytywnego rozpatrzenia prośby przez oddziałowego. Chodzi mi tutaj o ubrania i czasami rzeczy związane z higiena... Jeśli. Chodzi o paczki które ma dostać skazany przez przelew to jest jedną wielką tragedia i nie ogar że strony kantyny. Jeśli chodzi o ZK nr. 2 we Wrocławiu to najlepiej jest wysyłać pieniądze na tzw wypiske, skazany niestety dostaje tylko połowę przelanej kwoty na dane konto zakładu, ale dostaje to w granicach do 3 dni od zaksięgowania. A reszta tak jak mówię szkoda słów.

Dzień dobry,
Z racji dość skomplikowanej sytuacji, potrzebuje uzyskać informację, czy jest jakaś firma/sklep, które realizują talony na paczki odzieżowe? Być może mają jakiś katalog albo listę rzeczy możliwych do zamówienia?
Paczkę/ paczki będę dostarczane do aresztu na Grochowie.

Dzien dobry. Mam pytanie , moze ktos mi tu odpowie, moj partner przebywa w Areszcie Sledczym .
Chce wyslac do niego paczke odziezowa, czy jest do tego potrzebny talon z aresztu...
czy mozna wyslac bez tego talonu..prosze o odpowiedz...

Potrzebujesz talon na którym będzie napisane co i w jakiej ilości możesz przekazać tymczasowo aresztowanemu. Bez talonu przesyłka prawdopodobnie zostanie zwrócona do nadawcy

Powrót