M
Moniak
Do 5 kg. Płyn musi mieć na talonie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dziubek232 napisał:Mam pytanie. Czy płyn do szkieł kontaktowych można bez problemu podać w paczce? I czy aresztowany może np. podczas widzenia podać ten talon czy jak to się tam nazywaa co w momencie kiedy nie weźmie go ze sobą na widzenie? pewnie wrócić sie nie może, ile paczka z odzieżą może ważyć ? Dzięki za odpowiedź
![]()
.... i tak jest w wielu zakładach. Od czasu gdy Rzecznik Praw Obywatelskich zakwestionował talony naklejane na paczki, zniknęły one z przepisów więziennych. Tam gdzie występują są lokalnym wymysłem. Nie twierdzę, że złym. W przypadku paczek odzieżowo-higienicznych chyba są bardziej pomocą niż utrudnieniem.Barbie napisał:Moniak nie w każdym ZK są talony i w każdym jest inaczej. Mirek nie dostawał talonów na odzież. Pisał prośbę do Dyrektora i zgoda leżała na bramie. Na ile rzeczy miał zgodę, tyle mogłam mu przywieźć, nie było ograniczenia wagowego. Jedynie co musiałam dzwonić do ZK i pytać jakie rzeczy mogę mu przywieźć
paula022 napisał:Mam pytanko. Ile jest ważny talon odzieżowy?
Jeżeli otrzymał zgodę na posiadanie konkretnych sortów odzieżowych i nie ma ograniczenia, że jest to np odzież tylko na okres letni, tzn że zgoda jest na czas nieograniczony. Skoro zgoda jest na czas nieograniczony, to logiczne powinno być, że można ją dostarczyć skazanemu w dowolnym czasie. Co to za zgoda, która wygasa po 3, może 5 a może 7,5 miesiąca? Zgoda to zgoda. Żeby przestała obowiązywać powinna być cofnięta.Laurka423 napisał:Mam taki talon na odziez do AS na nim nie ma zadnej informacji w jakim terminie nalezy dac paczke.Pytalam mojego lobuza on mowi ze terminow nie ma...Moze to zalezy od danego ZK cz As.