Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Moniak napisał:
Niestety czasem są tylko na miesiąc
Taak? A jak dostanie tą odzież to też po miesiącu zdaje do magazynu? Czy może wtedy już zgoda jest ważna dłużej np 2 m-ce? :D Bez sensu i przede wszystkim wbrew prawu i logice.

Faktycznie talon odzieżowy jest ważny miesiąc:(. Przynajmniej w Gębarzewie.

No cóż... take mamy Polskie :). Czyli utrata wazności talonu odzieżowego=cofnięcie zgody na posiadanie odzieży. A na cofnięcie zgody bez istotnego powodu już mozna się zażalić. Gdyby to mnie spotkało to wiedziałbym jak i gdzie to opisać. Choćby po to by walczyć z totalną głupotą.;) Dostałem zgodę na koszulkę na miesiąć, a po mięsiącu bez koszulki... hehe dobre co? Kiedyś już o tym pisałem-te talony nie mają żadnego umocowania prawnego.

Ostatnia edycja:
To wszystko zalezy od zk . Niektóre przyjmą w reklamówce a do innych trzeba zapakowac w podpisany karton , najlepiej zadzwonic i sie zaptyac

witam. mama mojego chłopaka, który został osadzony w as na montelupii w poniedziałek, we wtorek pojechała z paczką niezbędnych rzeczy (klapki, dresy, mydło ,bielizna) i nie przyjeli pod bramą. piszecie, ze za zgoda dyrektora moga przyjac, czyli udac sie tam jeszcze raz i prosic o rozmowe z dyrektorem?

Fefka, paczka higieniczna i odzieżowa przyznawana jest raz na 3 mies. (czasami częściej ale to już inna sprawa). Na pewno Twój chłopak został poinformowany przez wychowawcę albo współosadzonych, że może o takie paczki wystąpić. Jak dostanie zgodę, będzie można mu zanieść. W moim przypadku żadna inna opcja nie wchodziła w rachubę. Zadzwoń do aresztu i zapytaj, czy już można zawieźć mu te rzeczy.

Dobrze dziekuje bardzo. Ale jeszcze chciałam zapytac czy oni tam cos dostaja czy np. musze chodzic w tym samym( tej samej bieliznie) w czym wchodzili...? dostaja srodki higieny,jakies obuwie zmianowe,recznik,szczoteczke,paste...?

fefka jesli chodzi o obuwie dostaja klapki- przynajmniej u mojego łobuza tak jest żekażdy dostaje nowiutkie klapeczki, reczniki też maja. ale jeśli chodzi o bielizne-majtki, skarpetki, koszulki, spodnie itp. to musi mieć na to talon. na takim talonie jest wyszczególnione co może dostać i ile. u mojego łobuza jest tak że piszą co by chcieli dostać np.3 bluze, 2 pary spodni itp.a potem oddajją to i dyrektor zatwierdza lub mówi że zamiast 3 koszulek może np. mieć 2 i tak też jest na talonie. czyli najprościej tłumacząc w tym w czym go zamknęli w tym chodzi. no jedynie co to może dostać dres od nich w kolorze zielonym. dostają od nich mała paste do zębów, i mydełko, czyli podstawowe rzeczy.

a pizame? spi tez w tym samym? proszke daja zeby sobie mozna te 3 tygodniowe majtki wyprac ;/?

u moje w zk strzelin piżame dostawali raz na 2 tygodnie tak samo jak ręczniki a proszek równiez dostają

Mirek musiał mieć nawet swoje klapki...
A majtki... no cóż, wieczorem uprał i spał bez bielizny, rano nakładał jeszcze mokre...

to jest naprawde nie ludzkie... a w jakim as był osadzony?jeszcze mam pytanie czy w as mozna wysłac w paczce karty, mp 3, radyjko badz jakis maly tv? a mozliwe jest wyslanie w liscie mini kart do gry?

Na wszystko musi być zgoda, na każdą rzecz którą chcesz mu wysłać musi wyrazić zgodę Dyrektor.

Mirek siedział w Przemyślu, ale jako TA, pisał prośbę o rzeczy i po 2 tygodniach mu podałam. Na początku tylko ciężko było

fefka to areszt a nie wczasy. jesli jest w as to ciezko z tym bedzie. ale na wszystko musi być zgoda dyrektora. kazde radio, mp3, telewizor, płyty itp. jedyne co mozna wniesc bez zgody to karty telefoniczne, znaczki, kartki papieru. a co do bielizny dokladnie jak napisała barbie. wieczorkiem sobie piora a rano zakladaja na nowo. jest to nie ludzkie ale kogo tam to obchodzi. mój łobuz chodził prawie 2 tygodnie w tym samym. prał, i mówił że rano zakładał jeszcze wilgotne bo nie miał w czym chodzić. pizamy od nich nie wziął bo nie chciał, śpi w majtkach i koszulce-jak to wiekszosc facetów. proszek dostaje, recznik też. co do wysyłania kart do gry nie wiem jak to jest bo nigdy nie słałam, ale jak jest w as to mysle ze to nie przejdzie

Jeśli osadzony nie jest skazany, to nie ma mowy o kartach telefonicznych. Na śledczym nie ma dzwonienia. Można za to dostać tak jak pisze Aniołek zgody na telewizor, czy czajnik. Czasami też na inne rzeczy - co areszt to obyczaj.

dzieki dziewczyny ,no raczej zdaje sobie sprawe ze to nie wczasy ale chce zrobic wszystko co w mojej mocy, powinnas rozumiec kochana...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót