Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ale wydaje mi się że skoro wychowawca już wypisze taki talon to podpis dyrektora to tylko formalnośc.

Na bramie strażnik pyta: Po co tyle żelpenów? (około 20)
JA:Pewnie obudził się w nim artysta.
Strażnik: Z niego dobry artysta musiał być skoro się tu znalazł
:lol:

list wysylasz droga inka281 do ZK z tamtad list wysylany jest dalej...taka jak w moim przypdku-ja wysylam na AŚ z tamtad 2 razy w tyg wysyłaja do prokurator a ona jak przeczyta odsyła do AŚ( co za biurokracja :x )
a co do paczek drogie czytelniczki...to wasze lobuzy powinni napisac do dyrektora co im jest potzrebne i na bramie maja taka liste...potem wy jedziecie do AŚ z tobołkami i wciskacie na piekny uśmiech jak najwiecej(tak bylo w moim przypadku)czyli inne rzeczy z poza listy ktora ma straznik..moj S tez 3 tyg miał tylko swoje rzeczy-czyli spodnie koszulke i bluze(ogolnie masakra) bo caly czas ktos kaplikowal z podaniem rzeczy...na ta chwile sie unormowalo...PIERWSZE KOTY ZA PLOTY...naszczescie ten pierwszy raz juz za mna:)
powodzenia tym ktorzy maja przed soba ten pierwszy raz!!!!! :ok:

Dolzi wydaje mi się że jednak do wychowawcy a nie do dyrektora.
Na bramie listy nie mają w moim przypadku.
To ja daję talon (wysłany lub podany na widzeniu) na którym są wypisane potrzebne rzeczy, a czy podpisane przez dyrektora to tego niewiem nigdy się nie przyglądałam
Wiem natomiast że pozwolenie na grzałkę moj Miś musiał mieć od dyrektora.
I raczej nie wpycha się za dużo poza talon Czasem przejdzie np. większy proszek ale raczej pilnują tego co w talenie.
Ale podkreslam że tak jest u mnie, w innych zakładach może byc inaczej.

niestety nie wiem jeszcze gozzalka
(a mam nadzieje ze sie nie przekonam) jak jest w zakładach karnych..ja pisalam na swoim przykładzie czyli dostarczanie do AŚ...i tam moj S musi pisac do dyrektora badz do wychowawcy(masz tu racjie) o to co mu potrzebne...a potem na bramie maja liste z która sprawdzaja to co przynosze...zalezy tez od czlowieka(straznika) czy sie zlituje czy bedzie tylko służbista w dodatkowych rzeczach...ostatnio mi sie udalo wcisnac kilka dodatkowych rzeczy z poza listy... :evil:

U nas są talony i prośby. Talony na rzeczy te podstawowe - ubranie, jedzenie, higiena...O resztę pisze się prośbę i ona jest zatwierdzana pozytywnie (lub nie, chociaż rzadko) przez wychowawcę i dyrektora :)

Wszędzie pewnie jest inaczej i najlepiej nie sugerowac się tu naszymi opowieściami tylko zadzwonić do ZK i pytać :ok:

Jak wiecie Młody po wielu problemach dostał paczkę odzieżową..... ale cóż z tego jak po godzinie nic z niej nie maiła- współspacze z celi mu rozkradli... :x .
Sposobem na takie sytuacje jest przechowywanie paczki z ubraniami w magazynie... zobaczymy... byle do sprawy, ten areszt jest okropny.
Mlody wnioskował do wychowawcy o zmianę celi, tej co jest nadal nie jest ciekawie. Po przypalaniu nóg papierosami przyszła kolej na polewanie w nocy głowy zimną wodą :x

Bardzo, bardzo mi smutno.... :(
I jeszcze adwokata musimy zmienić bo jest kiepski....

Powiedział np. że teraz jak akt oskarżenia jest w sądzie to Bratu przysługuje jedno widzenie w miesiącu, natomiast w sądzie powiedzieli, że nawet 3 razy w tyg mozna być na widzeniu bo sprawa nie skomplikowana, złożył wyczerpujące zeznania itp.

Witam :serce:
Niby mam spory staż,bo już 10 mcy nie ma Radka ze mną,ale dopiero drugą paczkę będę Mu wysyłała,ponieważ nie chciał przesłać talonu.I na tym talonie widnieje tak:
maszynki do golenia
slipy
skarpety
koszula
koszulki
Mam pytanie do Was.W jakiej ilości mogę wysłać?
Przypomnijcie mi proszę,ilu kg nie powinnam przekroczyć?
Dziękuję Wam :serce:

uważacie,że mam powpychać dowolną ilość tego,ale tak żeby nie przekroczyć tych 5 kg?Naprawdę,nie ma ilości na talonie,a nie chcę popełnić błędu,bo zanim ona dojdziew,a potem mi wrócą,to już będzie zima,a to mają być ubrania letnie..

jesli cos jest na talonie napisane w liczbie mnogiej to wg Twojego uznania..oczywiscie zeby nie przekroczylo 5 kg, pamietaj zze jak bedziesz pisac na kartce rzeczy ktore wysylasz,to na niej napisz ile np par skarpetek wlozylas

5kg oceania.....ale w zaleznosci od pana straznika czasem mozna cos tam wiecej wcisnac.....
ale norma jest 5 kg i ani gramika wiecej:)

hej Oceania :)
widzisz co areszt to inaczej ,u nas niebyło limitu kilogramowego,trzeba było zadzwonić na centrale i straznik powiedział ci na co ma zezwolenie a miał tego dosyc duzo a potem mógł sie starac o nastepne rzeczy,a ja zabierałam zimowe i przynosiłam letnie.Na wszystko musiał oczywiście pisac prośby.Na celi i tak mógł mieć tylko po dwie pary rzeczy i raz na tydzień mógł je wymieniac w magazynie.
A tak wogóle to serdecznie cie pozdrawiam :serce:

Cześć dziewczyny :serce:
tomaszekttt :serce: :serce:
dsziewczyny,przypomnijcie mi proszę,do paczki nie można włożyć żadnego liściku?

trudno mi jest odpowiedziec..ja osobicie jak wysylalam paczke z ubraniami , to oprocz tego co bylo na talonie wlozylam zeszyt, dlugopisy,karte tel...ujelam to w spisie rzeczy ktory wlozylam do srodka..i przeszlo...ale jesli chodzi o aś to nie mam pojecia..

wiesz...ja kiedyś włożyłam do paczki list,który był normalnie zaklejony i zaadresowany.Sądziłam,że dojdzie szybciej...hmmm...doszedł ok 3 tyg później do R :what:

Oceanio :serce:
Nieryzykuj bo niewarto ,na śledczaku mocno sprawdzają ,możesz R narobic kłopotów a ich nieinteresuje ze tam było napisane np. kocham cie czy bede czekać- zabiorą mu nagrodówki,widzenia ,paczki-naprawde niewarto.Trzymaj sie najdzielniejsza dziewczyno forum :ok:

Z tego co się orientuję to na paczkę higieniczną nigdy nie było limitu (limit jest jedynie na jedzonko :) ), na początku też nie byłam pewna, zadzwoniłam do aresztu i potwierdzili, że nie ma limitu wagi, może być to co jest na talonie bez względu na ciężar!

U nas tez na paczke HO nigdy nie bylo i nie ma do tej pory limitu.
Limit jest jedynie na paczke zywnosciowa - do 5kg.

U nas dokładnie tak samo, żadnych wagowych limitów, tylko to co na talonie i nawet pół skarpetki więcej :wink:

Tomaszkowa, oczywiście cały czas pamiętasz że Tomki są nalepsze :beer:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót