Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Olimp-io to jest raczej "normalne". Tylko paczki żywnościowe dają od razu. Nie martw się. Twój Łobuz otrzyma niedługo rzeczy.

Gdy ja zaniosłam paczkę do aresztu to Pan, który ją ode mnie odbierał powiedziała, że paczkę HO dostarczą tego samego dnia i rzeczywiście tak było (przy okazji dodam, że pozwolili mi tam dorzucić papierosy do paczki żywnościowej :D ), więc generalnie to pewnie zależy również od aresztu. Pozdrawiam!

Nieraz paczki higieniczno odzieżowe trafiają na magazyn w celu ich sprawdzenia i wydawane są nieco później niż żywnościowe.

Nam udało się kiedyś z paczką żywnościową...uprzejmy pan strażnik przyjął paczkę która miała ponad 9 kg (teściowa tak się zapędziła) a dopuszczalną masą jest 5 kg.

papierosy

Witam.
Mój chłopak przebywa w AŚ w Mysłowicach jako skazany mam wiec pytanie czy moge do paczki włozyc papierosy? lub czy moge je zakupic w kantynie i wręczyc je na widzeniu?

do paczki nie mozesz wlozyc, natomiast w kantynie mozesz zrobic mu zakupy i jak najbardziej kupic papierosy

W Mysłowicach nie można w paczce dawać papierosów, natomiast na widzeniu w kantynie możecie kupić co dusza zapragnie, dodam że asortyment mają bardzo duży i wszystko to zabiera do celi. Najlepiej zaczekać na niego i on sobie zrobi te zakupy, bo to on najlepiej wie czego potrzebuje. Mój brat zawsze robi mega zakupy, lecz warunkiem jest to że może te zakupy spakować tylko do jednej reklamówki, ale my zawsze bierzemy ze trzy i wkładamy jedna do drugiej żeby było mocniejsze, a jest ona dość spora. Za każdym razem biorę mu ok 250-300 zł i za to jest wypchana reklamówka po brzegi. Tylko że on nie kupuje papierosów tylko same artykuły spożywcze i środki czystości. No i zgrzewkę wody mineralnej nie musi wkładać do reklamówki tylko bierze do drugiej ręki, heh :)

takie pytanie mam:
Co to znaczy ze paczka musi przejsc przez magazyn. Zawiozlam dzis paczke ktora zostala przy mnie sprawdzona. a na pytanie czy dzis ta paczka trafi do adresata odpowiedziano mi ze nie bo dzis magazyn jest zamkniety.A na pytanie czy w poniedzialek odpowiedziano mi ze to zalezy czy jego oddzial ma akurat w poniedzialek magazyn.I mowiono mi cos o rzeczach do depoytu-ale za bardzo nie zrozumialam. Ile najdluzej taka paczka moze wedrowac po zakladzie zanim trafi do niego?

Paczka w magazynie jest jeszcze raz sprawdzana. Z reguły trwa to góra 2 dni, ale to oczywiście zależy jeszcze od tego, co podajesz. Czasem może trwać to nawet 7 dni, np. jeżeli chodzi o TV :) Ale nie wiem, czy TV można uznać za paczkę :)

paczka byla odziezowo-higieniczna i bylo tylko to co w talonie:odiez i kilka kosmetykow-same podstawowe rzeczy

Dzisiaj podawałam dwie paczki: jedna higieniczna - miał dostać ją jeszcze dzisiaj, a druga odzieżowa - dostanie ją w poniedziałek.
Cierpliwości, to naprawdę nie trwa dłużej niż 2 dni (z reguły).

Małe sprostowanie, co do paczki odzieżowej - ona trafia do magazynu, bo te rzeczy muszą być wpisane na listę.

a chlopak kazal mi prrzeslac tylko jego swiadectwo ukonczenia pierwszej klasy zawodowki powiedzial ze mu potrzebne by mogl miec telewizor....al e po co? i jak mu przeslac to swiadectwo? w normalnym liscie ktory bedzie musial przejsc przez prokurature? czy jako dokument bede mogla to inaczej dostarczyc?

Nie mam pojęcia co ma jedno do drugiego. U nas nie można było podawać żadnych dokumentów. Nie wiem jak Prokurator podejdzie do takiej przesyłki. Myślę, że przepuści. Wysłałabym to dla pewności listem poleconym.

Witam.

Ja tez bede podawał swiadectow ukonczenia szkoły ale ja dowiedziałem sie iz najlepiej skontaktowac sie z wychowawca i on w moim przypadku jak bede na widzeniu odbierze z dyzurki i wystarczy xero.

Bynajmniej u mojej połowy tak wymagaja w AŚ Katowice

Dodatkowo bede mógł odebrać klucze do mieszkania z depozytu po uzgodnieniu z kierownikiem penit...

Ja mojemu bez problemu dokumenty dawałam osobiście na widzeniu. Nie bylo żadnego problemu. Musialam tylko pokazać SW co to jest i tyle.

A ja dzis dałem na widzeniu bez problemu i wszystko jest OK...wszystko zalezy od widzenia i miejsca osadzonego/ej - ale i tak lepiej dopytać tak czy tak..

a ja mam takie pytanie od 17.12.2007roku Mój chłopak jest w AŚ na Białołęce jeszcze do tej pory nie mam z nim kontaktu.Chcę mu przesłać paczkę czy mogę?

Czy trzeba na to jakiejś zgody?czy można paczkę bądź list zawieść osobiście?jak to wygląda w praktyce?

Nitakanisiaka, przeczytałaś wszystko w tym temacie ???
Zależy o jaką paczkę Ci chodzi.

P.S. Nie pisz posta pod postem. Z prawej strony masz opcję "zmień" jeżeli chcesz coś dopisać do wysłanego już posta.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót