Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, jestem nowa ale czytam Was od jakiegos czasu, duzo sie dowiedzialam i wiem ze nie jestem w tym sama. dzieki za to.

pytanie odnosnie Aś w Lublinie, w jakie dni i godziny przyjmuja paczki zywnosciowe?? czy nie tylko wtorki do 14?? mam sprzeczne info na ten temat.

planuje podac rarytasy wiec zalezy mi zeby moj C dostal świeze.

Jaśka M. Witamy Cię :) Luźniejszy temat mamy w Listach Aresztowanego, więc jeżeli będziesz miała ochotę się wyżalić, wygadać itd zapraszam tam.

A co do paczka - najlepiej jak zadzwonisz tam i się spytasz :)

Paczki w Lublinie są przyjmowane codziennie od poniedziałku do piątku do godziny 12. Wiem że tak jest na karnym ale na śledczym chyba tak samo.

Dzieki dziewczyny, dzwonilam do AS i mowili /niepewnym glosem/ ze wlasnie od dni robocze do 13, lub 14,a niedziela do 13, nie byli pewni.... Super.

A niedawny aresztant twierdzi ze tylko wtorki do 14 takze zamotka.

Szkoda ze pod tym telefonem to wciaz czlowiek zagadka urzeduje, trudno dostac jakies pewne info.

To chyba różnych informacji udzielają koleżance powiedzieli że do 12

A jak to jest z tymi kwartalami??
ponoc skoro teraz od lipca leci nowy kwartal to kazdemu przysluguje nowa paczka, niezaleznie od tego ile jest w AS.
Ja swojemu podalam pierwsza po tygodniu i myslalam ze na 1 sankcje 3 miesieczna przysluguje 1 paczka, ale kobieta w administracji powiedziala ze jest inaczej.
aha a wtedy podawalam we wtorek o 13:50 i przyjeli.

Jaśka, paczka przysługuje 1 na kwartał, niezaleznie od tego, ile i od kiedy ktoś siedzi. Czyli jeśli np. zamknęli go pod sam koniec czerwca i zdążył dostać paczkę to od początku lipca może już mieć następną. W odwrotną stronę również, tzn. jeśli ktoś się "zgapił" i nie wykorzystał w poprzednim kwartale, to teraz nie ma dwóch lecz tylko jedną w obecnym kwartale. Mówimy oczywiście o paczkach żywnościowych, nie innych i w dodatku o tych przysługujących "z urzędu" bo mogą być też extra za zasługi.

jasne, dokladnie tak bylo w moim i jego :serce: przypadku,paczka poszla pod koniec czerwca wiec dlatego pisal o nastepnej.
chociaz tyle :ok:
dziex

Witam, od wczoraj czytam Wasze form i sporo rzeczy się już dowiedziałam ale dręczy mnie jeszcze kilka rzeczy. Otóż mój chłopak został tymczasowo aresztowany na3 miesiące, dzisiaj jest dopiero 6 dzień zatrzymania. Adwokat powiedział że przez najbliższe 2 tygodnie nie będzie można wysłać jemu żadnej paczki :( ,to prawda ze paczkę można wyslać dopiero po tym czasie?a jak to jest w przypadku listu?też nie mogę teraz napisać do niego nic?czy adwokat może przekazać coś od rodziny?np. papierosy?

Witaj AS2986 wiec tak paczke zywnosciowa mozesz zrobic jedna na trzy miesiace,na paczke z ubraniami musisz miec talon.A nlisty mozesz pisac caly czas beda cenzurowane przez prokuratora wiec nie pisz nic o sprawie bo moga je wstrzymac.Najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do aresztu i powiedza ci co i jak.Skontaktuj sie z wychowawca.
Jeli bedziesz miala jakies pytania napewno w miare naszych mozliwosci pomozemy.W listach aresztowanego mozemy sobie luzniej porozmawiac wyzalic sie.wiec zapraszamy.

Witajcie.A mnie udało się znaleźć w końcu talon na paczkę.Ślicznie spakowałam t-shirty,bieliznę itp,wysłałam,a niedawno dostałam list,w którym R rozpływa się w achach i ochach...A na końcu napisał,że w nic z paczki nie może się ubrać,bo....schudł przecież 26 kg... :( :( Jedna koszulka znośnie na Nim wygląda,reszta-jak po starszym bracie..Zapomniałam,że to już nie jest 110 kg kochanego ciała,a 84 kg bardzo kochanego ciała :(

po jakim okresie od aresztowania mozna przkazac paczke zywnosciowa i chigieniczna??

chcialam zapytac czy moge zawiezc swojemu chlopakowi paczke zywnosciowa do aresztu sledczego?? i komu mam ja tam dac??

Możesz zawieźć o ile wcześniej nikt mu nie podał. Przysługuje 1 paczka do 5 kg na kwartał. Musisz najpierw zorientować się co wolno, a czego nie wolno podać. Paczka musi zawierać dane nadającego i spis rzeczy. Na bramie dowiessz się gdzie podac paczkę

Kinia ja od swojego tez czekam juz ponad 2 mce mówił że wysłał.Wiec chyba prokuratorka przetrzymuje list z talonem i nie ma zamiaru go odesłac.

Hej -pozdrawiam wszystkim .Otóz na poniedziałek robię pierwszą paczke i nie bardzo wiem co włozyć .Ja myślałam,że oni tę paczkę sprawdzać będa w mojej obecności i co nie moze być oddadzą a tu czytam że innaczej. Ciekawe czy mozna podac np takie pasztety czy konserwy ale nie w puszce tylko takiej grubej foli to sa takie małe jednorazowe -jak muslicie ?Acha a herbate expresową mozna ,jakie wędliny czy mogę upiec np udka kurczaka -podpowiedzcie prosze

Olimpia ja jak robiłam swojemu pierwszy raz paczke to nakupowałam wszsytkiego min.Herbate exp,kawe cukier, gorące kubki.chleb,chipsy paluszki wedline hemetycznie pakowana.Kupiłam tez konserwy i pasztety w grubej foli ale kazali mi zabrac bo to tez sie zalicza do metalu.Cukier i kawe musiałam przesypywac w woreczki przy strażnikach.

Joana a pieczywo tez mozna i jakie a co z artykułami które nie kwalikuja sie do przekazania czy zwracaja mi czy wogóle przy mnie przegladaja ta paczkę?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót