Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pewien problem i proszę o pomoc. Narzeczony został zatrzymany i jest w areszcie śledczym na 3 miesięcznej sankcji. Chcę mu wysłac paczkę żywnościową. W prokuraturze dostałam informację, że on sam musi o taka paczkę wystąpić, że ja sama nie mogę jej wysłać. Inne źródła mi donoszą że mogę. Nie wiem juz co robić. Jaka jest prawda? Moge ja wysłać, czy nie?

O każdą inną paczkę niż żywnościową skazany musi się ubiegać.
Jednak paczkę z żywnością raz na kwartał możesz wysłać-bez wystąpienia skazanego.

hej mam takie pytanko co do paczek z zywnoscia. Co powinno sie z wniej znajdowac i czy moge do niej dołaczyc list?? i czy jak przebywa on w aś to jest tam jakis limit na te paczki czy moge mu powiedzmy raz w tygodniu wysyłac??

Tylko raz na kwartał taką paczkę może dostać.Jeśli chodzi o zawartość to lepiej zadzwonić do tego AŚ i zapytać jakie produkty nie są przyjmowane.Na pewno nie może być szklane opakowanie albo takie,które utrudnia kontrole zawartości.
W tym temacie jest kilka przykładów co odpada.Jednak każda jednostka penitencjarna ma swój wewnętrzny regulamin,więc najlepiej zapoznać się z zawartością tego tematu (tak z grubsza nie musisz przecież wszystkiego czytać ;)) i w razie wątpliwości zadzwoń do tego AŚ i zapytaj :)
Listu nie dołączaj,wyślij osobno.
Wewnątrz paczki poza produktami spożywczymi musi być spis rzeczy,które się w paczce znajdują.A i co ważne.Paczka nie może przekraczać 5 kilogramów wraz z opakowaniem!

Dzieki :) dobrze ze znajdzie sie ktos kto pomoze w potrzeie bo niewiem jak sama byc dala sobie rade

Witam, a wie ktos jak jest z paczkami zywnosciowymi na Przerobce. Jak sie je oddaje to czy skrupulatnie pilnuja zawartosci, chodzi mi o np. herbate w granulkach mozna czy nie.

anylec zawsze najlepiej zadzwonić i się zapytać.Ale jeśli chodzi o granulowaną herbatę to nie powinno być problemu :)

Dzieki. Dzwonilam i narobili mi wiecej zametu w glowie. Jutro poprostu zawioze i zobaczymy co bedzie. Pozdrawiam

Najlepiej weź ze sobą osobną siatkę i więcej rzeczy zapakuj,najwyżej weźmiesz do domu a przynajmniej paczka nie będzie mniejsza,bo zawsze będzie czym zastąpić towar,który odpadł ;)

Dzieki. Wlasnie wrocilam. Paczka przyjeta w calosci ani do herbaty w granulkach ani do slodzika sie nie przyczepili. Dzieki za pomoc.

Witam :o)) Robie właśnie pierwsza paczkę żywnościową dla syna , przebywa w Areszcie Śledczym w Zabrzu dlatego mam pytanie jaka herbate dajecie do paczki żywnościowej ...granulkowa czy ekspresowa ? I jak opisujecie paczkę na szt. ilości , wagę .W areszcie kazali przesypywać rzeczy do woreczków jednorazowych i nie bardzo wiem jak to opisac ? Paczka serków liczyć plasterki czy jak ? wędliny na paczki , batoniki na sztuki ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję :o)))

olenka39 wszystko zależy od AŚ, z herbatą zadzwon i sie zapytaj, chyba ze ktoś Ci tu odpowie bo robił paczkę do tej jednostki. Ja osobiście pisałam np. opakowanie 1 szt, serki zazwyczaj są w opakowaniach przeźroczystych więc tu nie ma problemu (opakowanie albo mozesz napisać szt), batoniki na sztuki.

Herbatę radzę granulowaną, większy problem jest z ekspresową :)

Dziekuje za wszystkie rady , paczke zawiozlam i bez problemu przyjeli wszystko co bylo kupione :o)))

Witam.Mam pytanie czy niebedzie problemu jak kupie swojemu chłopakowi np kisle,sosy,galaretki-czy bede musiala je przesypac do woreczkow foliowych czy poprostu włozyc do paczki bez przesypywania.Dziekuje z gory;)

renia- musisz przeczytać na stronie danego ZK czy w ogole można takie rzeczy dawać. U mojego K np nie można w ogóle było takich rzeczy przekazywać osadzonym

Renia 111 ja wysyłałam podobne rzeczy np. gorace kubki ,słodką chwile i takie tam ...ale jak masz wątpliwości to najlepiej zadzwoń tam, ja kiedyś dzwonilam i przełączyli mnie gdzies gdzie wszystko mi powiedzieli co mozna i jak wysylac .Naprawde tam pracuja normalni ludzie i w razie wątpliwośco mozna dopytać.

Witam.
Mam takie pytanko- jak mogę przekazać osadzonemu zegarek? Paczką czy po prostu dać na widzeniu? Czy może potrzebuje do tego też zgodę? I jak jest z płytami? Muszą być oryginalne? I czy na to tez jest potrzebna zgoda?

Muszą być oryginalne płyty,inne pójdą na magazyn-tak było w naszym przypadku.Co do zegarka to nie mam pojęcia,wydaje mi się że trzeba mieć zgodę,choć moge się mylić.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót