Witam moj jest w AŚ na smutnej w łodzi - jako skazany. sprawa z paczkami wygląda ta:
higieniczna: raz na miesiąc max 3 kg
ja podawałam:
*bokserki,
* podkoszulki koniecznie jedno kolorowe z tym, że bodajże granatowe - dokladnie nie pamietam
* obcinacz do paznokci
* krem ale nie w tubce
* skarpetki
* szcoteczke
* antyperspirant ale koniecznie w sztywcie
* mydlo ale w kostce
* gąbka
*proszek przesypany do torebki
*artykuły papiernicze
*papier toaletowy
szampony, pianki do golenia, plyny do kąpieli, kremy do rak - aut, możecie sobie do domu zabrac
odzieżowa: najpierw nasz Skarb pisze prośbę o podanie rzeczy, dopiero później pojawiamy sie my. Zaznaczam, że można podac TYLKO to o co prosil, np. buty sportowe to buty sportowe jak uznają, że takimi nie są to coż... siła wyższa
żywnościowa raz na kwartał max 5 kg: tak jak już było pisane nie ma sensu podawać cukru - zrobilam ten bład za pierwszym razem... w poczekalni jest wywieszona kartka z tym co można podawac, niestety w necie nie znalazlam nic na ten temat - a podobno jest... bodobno
konserwy, kaszki, kisle, budynie,pasty np jajeczne w przezroczystym opakowaniu, pasztety, rodzynki odrzucają. widziałam, że podawali bez problemu ciasta - zaznaczam iż wypowiadam sie tylko o AŚ w łodzi wszedzie jest inaczej.
Ogólnie podajemy tak żeby było duzo i na dlugo - miesiwo i kielbaske
do wszystkich paczek prócz odzieżowej należy zrobić liste, tj. imie i nazwisko osadzonego, imie jego ojca i spis produktów. niby ma być też napisane kto podaje ale i tak biorą dowód wiec ja to odpuszczam