Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pytanie czy można zrobić paczkę żywnościową ubraniową i czy na kazde widzenie można mu coś przywiez czy kupić na miejscu?

milnet napisał:
Mam pytanie czy można zrobić paczkę żywnościową ubraniową i czy na kazde widzenie można mu coś przywiez czy kupić na miejscu?

paczkę żywnościową raz na 3 miesiące, na paczkę odzieżową potrzebna jest zgoda dyrektora..
co widzenie możesz coś mu kupić

a czy takie rzeczy jak notes dlugopis koperty moga byc z paczka zywnosciowa ta paczka do 5kg ma byc w kartonie czy w siatce

Jeśli wysylasz poczta to musi być to karton, do środka włóż kartkę ze spisem zawartości paczki.Jak dajesz paczkę na bramie to zależy od Zakładu niekiedy musza być kartony, innym razem może być to reklamówka.Ja osobiście takie rzeczy jak długopisy i koperty wysyłam osobno normalnie w liście.

milnet napisał:
a czy takie rzeczy jak notes dlugopis koperty moga byc z paczka zywnosciowa ta paczka do 5kg ma byc w kartonie czy w siatce

Przepraszam, że odpowiem pytaniem na pytanie.
Czy notes, długopis bądź koperty to żywność? Jak myślisz smaczne są?

Na pewno pyszne :) Kartkę tuszem poleje i śniadanie gotowe :) ale bez jaj. Pewnie że nie można tego włożyć w żywnościową. Ja wysyłam takie rzeczy normalnym listem albo przy widzeniu daje, ale są takie zakłady gdzie trzeba na to mieć zgodę np. Służewiec

Pozdrawiam

w zależności od zakładu i układów z wychowawcą można różne drobiazgi wysyłać listem tylko poleconym - wtedy "wczasowicza" wzywa wychowawca i coś co mogłoby normalnie nie przejść, bo regulamin nie pozwala przechodzi bez wyciskania zawartości do worka a opakowania do ręki...na prawdę dużo zależy od podejścia wychowawcy czy jest ludzki czy świętszy od Boga...

Chciała bym się dowiedzieć , czy jak pude na widzenie to mogę mu coś zanieś? Dodam że jest w Śremie. Mam na myśli jakieś kartki długopisy, fajki lub coś innego.

maja19548 napisał:
Chciała bym się dowiedzieć , czy jak pude na widzenie to mogę mu coś zanieś? Dodam że jest w Śremie. Mam na myśli jakieś kartki długopisy, fajki lub coś innego.

przeczytaj temat o widzeniach.

Kate586 napisał:
maja19548 nie możesz mu nic zanieść.

Nie prawda zalezy od zakładu ja bez problemu moge na widzeniu dać zeszyty kartki dlugopisy zdjęcia gazety itp ostatnio nawet zegarek mu dałam bez problemu i zaznaczam że jest na śledczym

dobrze droga Furio...ponieważ nie znalazłam wcześniej info to mam pytanie: do paczki żywnościowej teoretycznie mogę dać wszystko co da się sprawdzić bez znacznego uszczerbku dla produktu czyli tak na prawdę to co poza czekoladą, kawą próżniowo pakowaną i takąż samą kiełbasą czy żółtym serem...a np. płatki albo herbata, bo słyszałam, że nie w każdym zk wolno wysyłać herbatę za to w kantynie można jej kupić w opór (detal, że dużo drożej niż tu) :?:

mysz821130 napisał:
dobrze droga Furio...ponieważ nie znalazłam wcześniej info to mam pytanie: do paczki żywnościowej teoretycznie mogę dać wszystko co da się sprawdzić bez znacznego uszczerbku dla produktu czyli tak na prawdę to co poza czekoladą, kawą próżniowo pakowaną i takąż samą kiełbasą czy żółtym serem...a np. płatki albo herbata, bo słyszałam, że nie w każdym zk wolno wysyłać herbatę za to w kantynie można jej kupić w opór (detal, że dużo drożej niż tu) :?:
zależy od tego jak funkcjonariusz, który przyjmuje paczkę "zinterpretuje" herbatę :)
mi raz przeszła, a raz nie. tak samo kakao pakowane w torebkach. ja staram się do paczki wkładać produkty, których nie kupię w kantynie.
najlepiej jeśli skazany zrobi listę produktów, bo wtedy sam się zorientuje co można, a czego nie można przynieść.
EDIT:
w kantynie jest ciut drożej niż normalnie, ale nie ma aż tak drastycznych różnic w cenach.

:) tzn,ze herbatę można zinterpretować jako "zioło" Marihuanę, maryśkę vel- samosieję??? Tylko pachnie jakoś nie tak:)

tekila-a ja znam takiego,co wciągał nosem herbatę,jak nie miał nic innego...Tylko,że po co? Herbata nie ma właściwości "narkotyzujących"

Ostatnia edycja:
dzięki...technicznie rzecz biorąc chyba lepiej zawieźć ją przy okazji widzenia? i jeszcze jedno: czy mogłabym wysłać jakąś książkę ???
zapewne mają tam bibliotekę, ale jakbym chciała np. w prezencie na urodziny to czy jest to w ogóle możliwe ???

lemon&ada napisał:
:) tzn,ze herbatę można zinterpretować jako "zioło" Marihuanę, maryśkę vel- samosieję??? Tylko pachnie jakoś nie tak:)

można, bo sama znam takiego, co jak mu się papierosy skończyły, to palił herbatę...

ale z drugiej strony - jaka jest różnica między herbatą ze sklepu a tą z kantyny? dla mnie żadna. widocznie dla f-sza jest różnica.

mysz821130 napisał:
dzięki...technicznie rzecz biorąc chyba lepiej zawieźć ją przy okazji widzenia? i jeszcze jedno: czy mogłabym wysłać jakąś książkę ???
zapewne mają tam bibliotekę, ale jakbym chciała np. w prezencie na urodziny to czy jest to w ogóle możliwe ???

zależy od zk. w niektórych można, w innych już nie. zapytaj osadzonego.

Ostatnia edycja:
mnie to w ogóle :mad: pytasz się na bramie, bo oni to sprawdzają i nic żaden nie powie, od tego jest regulamin...czytałam i tyle się dowiedziałam co nic... ja mogę kupować w kantynie tylko po co przepłacać ??? a poza tym to im gratuluję wyobraźni - bo chciało by mi się 100 torebek doprawiać jakimś szitem i problemy sobie robić... to samo miałam z głupim kremem...jak posłałam zwykłym to dostał woreczek z kremem i tubkę osobno a poleconym już przeszedł...

nie załapał się na talon do paczki higienicznej to jakoś trzeba było zaradzić :ooo: co poradzę jak taki twardziel a skórę ma jak dziecko...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót